:

Varför har man överbett?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför har man överbett?
  2. Vad räknas som stort överbett?
  3. Hur mycket kostar tandställning för vuxna?
  4. Vilken typ av tandställning är bäst?
  5. När är tandställning gratis?
  6. Får man välja vilken tandställning man vill ha?

Varför har man överbett?

Det kan vara bett där tänderna har vridit sig, tänder som lutar åt något håll eller tänder som sitter trångt och på varandra. Det kan också vara så att käkarna inte passar ihop och därmed inte heller tänderna.

Vad räknas som stort överbett?

Stora överbett är en vanlig bettavvikelse som berör cirka vart femte barn i Sverige. En horisontell överbitning större än 6 mm innebär en ökad risk för skador på framtänderna och ett psykosocialt besvärande utseende.

Hur mycket kostar tandställning för vuxna?

Priserna varierar från cirka 20 000 kronor upp till 75 000 kronor. Under ditt första besök, som blir en konsultation, kommer du få ett kostnadsförslag från tandläkaren så du vet vad behandlingen kommer kosta dig.

Vilken typ av tandställning är bäst?

Den klassiska tandställningen, rälsen, med fästen på tänderna utsida är fortfarande bäst sett från många olika synvinklar. Det är något de flesta inte vet om men rälsen levererar de mest precisa resultaten.

När är tandställning gratis?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Får man välja vilken tandställning man vill ha?

Kontakta en specialist vid fundering Om du har ett behov av tandreglering så upptäcks detta vid en vanlig tandläkarundersökning. Men om du själv har funderingar på om du eller ditt barn är i behov av en tandställning kan du ta kontakt med en specialist inom tandreglering (ortodonti) för konsultation.