:

Hur moppar man trägolv?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur moppar man trägolv?
 2. Hur tvättar man obehandlat trägolv?
 3. Kan man torka parkettgolv med såpa?
 4. Hur Våttorkar man?
 5. Hur torkar man parkettgolv?
 6. Kan man moppa golv med såpa?

Hur moppar man trägolv?

Våra bästa tips för att rengöra trägolv:

 1. Våttorka endast vid behov. Det här är kanske det enklaste tipset att följa, men våttorka golvet endast när det behövs. ...
 2. Dammtorkning är nyckeln till framgång. ...
 3. Välj rengöringsmedel med omsorg. ...
 4. Byt ut hinken och garnmoppen. ...
 5. Använd en mikrofibermopp. ...
 6. Rengör även på djupet.

Hur tvättar man obehandlat trägolv?

Det är viktigt att du inte repar ytan när du ska rengöra trägolv. Använd därför en mjuk borste för att tvätta trägolvet. Se också till att använda ett dammsugarmunstycke som är lämpligt för rengöring av trägolv. Undvik att använda slipande rengöringsmedel, som till exempel blekmedel, eftersom det kan repa golvet.

Kan man torka parkettgolv med såpa?

Att tänka på när du skurar ett parkettgolv Ljummet vatten med några droppar såpa i räcker gott för att golven ska bli rena och fina, så skippa andra typer av rengöringsmedel. Har du ett extra känsligt golv kan du dessutom torka av det med en torr trasa efter att du skurat det.

Hur Våttorkar man?

När man ska våttorka golvet är det bra att ha en mopp och en skurhink där man kan vrida ur moppen eller mopptrasan. Sedan är det bara att fukta moppen och börja våttorka. Det är viktigt att se till att golvet inte blir allt för blött.

Hur torkar man parkettgolv?

Så här gör du när du våttorkar parkettgolv: Torka golvet i träets riktning med en fuktig mopp. Golvet ska vara väl fuktigt men inget överflödigt vatten får finnas kvar på ytan. Låt golvet bli helt torrt (ca 30 min) innan du går på det.

Kan man moppa golv med såpa?

Moppa golv med microfiberduk/ microfibermopp Häll rikligt med vatten i en hink med några droppar såpa. Använd hellre för lite än för mycket om det inte är väldigt skitigt på golvet och du måste lösa upp fläckar på golvet som sitter åt. Men då måste du moppa golvet två gånger, annars kommer golvet bli klibbigt.