:

Hur bör du förvara däck som inte används?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur bör du förvara däck som inte används?
  2. Hur ska däck lagras?
  3. Vad kostar Däckhotell hos Däckia?
  4. Hur länge kan man lagra däck?
  5. Kan man förvara däck ute?
  6. Får man förvara däck på vinden?

Hur bör du förvara däck som inte används?

Förvara dem på en sval, torr och någorlunda ventilerad plats – och naturligtvis inte i direkt solljus. Det mest lämpliga är en källare eller en annan plats med stadig temperatur och luftfuktighet. Om det finns en värmekälla i rummet måste däcken skyddas från denna.

Hur ska däck lagras?

Den idealiska däckförvaringen ska ha en temperatur på under +15 grader. Mörkt utrymme utan solljus är också bra då solljuset försämrar däckets slitstyrka, säger Emil Sundholm. Allt fler väljer att förvara sina däck på ett däckhotell.

Vad kostar Däckhotell hos Däckia?

Däckskiftet utförs av våra kunniga montörer som ser till att däcken sitter som de ska. Vi ser också till att tvätta bort vägdamm från däcken innan de förvaras säkert på vårt däckhotell. Hos oss kostar däckhotell från 1595 kr.

Hur länge kan man lagra däck?

Däckens skick och funktion påverkas inte bara av åldern, utan också påtagligt av körstil, förvaring, korrekt lufttryck, tillräckligt mönsterdjup och korrekt hjulinställning. Enligt internationell praxis är den rekommenderade livslängden för däck i bruk maximalt sex år.

Kan man förvara däck ute?

Däck bör inte förvaras i allt för fuktigt ställe. Fuktigheten får inte vara så hög att däcken ser fuktiga ut. Däcken bör heller inte ligga ute i regnet. Däcken måste skyddas mot ljus, speciellt mot direkt solljus och mot starkt lampljus med hög ultravioletthalt.

Får man förvara däck på vinden?

Det bästa är att förvara vinterdäcken i ett kyligt garage eller i en källare. Vissa bilägare lägger upp dem på vinden men detta rekommenderas inte. Det kan bli väldigt varmt, speciellt under svart skiffertak och stora temperaturförändringar är inte bra för dina dyra däck.