:

Kan man raka sina ben med tvål?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man raka sina ben med tvål?
  2. Vad kan man använda istället för rakhyvel?
  3. Vad ska man använda efter rakning?
  4. Varför ska man ha raklödder?
  5. Varför rakgel?

Kan man raka sina ben med tvål?

Rakar med tvål Vanlig duschtvål torkar ut huden och att raka benen är en väldig påfrestning för huden. Vill du inte lägga ner pengar på en rakkräm så använd balsam istället, då glider rakhyveln lättare och huden blir återfuktad.

Vad kan man använda istället för rakhyvel?

Om du lätt får irriterad hud av att raka med med hyvel, eller om du till exempel bara vill trimma ditt skägg är en rakapparat ett bra alternativ.

Vad ska man använda efter rakning?

Det kan i sin tur leda till irriterad hud, hårsäcksinflammation och röda prickar. För att förhindra att ovanstående problem uppstår är det alltid bra att smörja in kroppen efter rakning. Förslagsvis med en återfuktande kräm likt aloe vera. Aloe veran lindrar och gör att din hud känns len och mjuk.

Varför ska man ha raklödder?

Raklödder använder man vid rakning för att det är mildare och bättre för huden. Man kan nog raka sig utan raklödder också, men huden mår bättre om man använder det. Det är då mindre sannolikt att man får röda nippor eller utslag eller något sådant.

Varför rakgel?

Fördelar med rakgel Det medverkar till att säkra en bra rakning. Dessutom mjukgör och fuktar gelen huden – och det gör att den passar bra till män och kvinnor med sensitiv hud. När du rakar med en gel, får du också bättre kontroll, eftersom du kan se genom den och därmed raka helt exakt där du önskar.