:

Hur ofta ska man vattna Hibiscus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man vattna Hibiscus?
  2. Kan man beskära en hibiskus?
  3. Hur ska man gödsla Hibiskusen?
  4. Kan jag börja med hibiskus stickling?
  5. Kan hibiskus Övervintras inomhus?

Hur ofta ska man vattna Hibiscus?

Vattna lagom. Om alla knoppar fallit, eller när den har blommat över bör den planteras om. Den jord de växer upp i hos odlarna är avsedd för de automatiska underbevattningssystem de använder och är ofta inte av den kvalitet som är optimal för hibiskus på det sätt vi vattnar hemma.

Kan man beskära en hibiskus?

Att beskära en hibiskus är inte heller svårt, helst skall man se till att man har tre huvudgrenar som man klipper ner 1/3, de övriga klipper man ner helt. Hibiskusen kräver vatten och skall aldrig behöva stå torr, dock bör man vara försiktig så att den inte står blöt heller.

Hur ska man gödsla Hibiskusen?

Gödsling av hibiskus. Under tillväxtperioden, ungefär mellan mars till oktober, vill hibiskusen ha regelbunden näring. Vattna med näring en gång i veckan eller med halv näringsdos två gånger i veckan. Välj en kvalitetsnäring avsedd för krukväxter.

Kan jag börja med hibiskus stickling?

Börja med en stickling. Hibiskus är en ganska tålig och lättodlad växt. Allra enklast att lyckas med hibiskus är att börja med en mindre planta eller rotad stickling. Det är något jag verkligen rekommenderar.

Kan hibiskus Övervintras inomhus?

Om din hibiskus inte tillhör det fåtal av arter som överlever svenska vintrar bör den tas in och övervintras inomhus. Det är bäst att ta in växten när natt temperaturen börjar sjunka under 8-10C.