:

Vad är skillnaden på thaibasilika och basilika?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden på thaibasilika och basilika?
  2. Var kan man köpa thaibasilika?
  3. Kan man använda basilika istället för thaibasilika?
  4. Kan man frysa färsk thaibasilika?
  5. Hur man odlar Thaibasilika?
  6. Hur mycket kostar färsk basilika?
  7. Kan man frysa Basilikapesto?
  8. Hur fryser man in färsk persilja?
  9. Varför växer inte min basilika?

Vad är skillnaden på thaibasilika och basilika?

Thaibasilika liknar den mer välkända basilikan i utseende och smak, men thaibasilika har lite spetsigare blad. Den här varianten av basilika smakar sött och kryddigt samtidigt som det finns en svag pepparnyans i bakgrunden.

Var kan man köpa thaibasilika?

Thaibasilika i Kruka Ekologisk Klass 1 från Garant | Willys.

Kan man använda basilika istället för thaibasilika?

Alternativ: Thaibasilika kan inte ersättas med vanlig basilika. Alternativet för att uppnå lakritskaraktären är i så fall att blanda basilika med körvel eller anis.

Kan man frysa färsk thaibasilika?

Koka inte bladen, de tillsätts bäst strax före servering. Det går även att torka eller att frysa in bladen. Frysta blad smakar bättre än torkade. Blommorna är små och vita eller ljuslila.

Hur man odlar Thaibasilika?

Så glest i sålåda eller kruka inomhus och placera på varm plats, 20-25 °C, håll jorden lätt fuktig. Så ytligt och täck med plast tills fröna gror. Vid försådd i sålåda, plantera om i större krukor med 3-4 plantor i varje, använd näringsrik, fuktig jord. Toppa de små skotten för buskigare växtsätt.

Hur mycket kostar färsk basilika?

Basilika Eko 35 GR. Jfr-pris 598.57 kr/kg.

Kan man frysa Basilikapesto?

Under sommaren kan man få fina skördar av basilika i sin trädgård så passa på att göra mycket pesto! Det går bra att frysa pesto och ett tips för att den ska behålla sin fina gröna färg är att toppa burken med ett lager olivolja, tillsätt dock parmesanosten efter att den har blivit fryst.

Hur fryser man in färsk persilja?

Djupfrys kryddor Alla kryddor lämpar sig inte för torkning, till exempel basilika, persilja, gräslök och dill. Skölj snabbt av kryddorna med vatten och låt dem rinna av ordentligt eller torka dem lätt. Hacka dem och frys in i burkar, plastpåsar eller aluminiumfolie, var sort för sig.

Varför växer inte min basilika?

Basilika är lite långsam i starten, men växer sedan på väldigt bra. Den har inte ett enormt syrebehov vilket gör att det lämpar sig väldigt bra för ett DWC system (Deep Water Culture). Det kan låta avancerat men är inget annat än en låda fylld med vatten som du odlar i, ungefär som blommor i en vas fast med rötter.