:

Vilken router till Unifi?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vilken router till Unifi?
 2. Varför Ubiquiti?
 3. Hur fungerar Ubiquiti?
 4. Hur kopplar man in Unifi?
 5. Vad är snabb roaming?

Vilken router till Unifi?

Ubiquiti Dream Machine Pro är en högpresterande router i Unifi-familjen. Till skillnad från de andra i listan så är denna enhet tänkt att monteras i ett server-rack, i ett mindre rackskåp eller på en hylla. Dream Machine Pro är både en router, en trådlös accesspunkt och en controller i samma enhet.

Varför Ubiquiti?

Där Ubiquiti verkligen utmärker sig är deras användarvänlighet. Det är väldigt enkelt att installera, det är väldigt enkelt att komma igång och det har alla funktioner du behöver för att göra ditt nätverk så professionellt som du vill att det ska vara. Allt i ett trevligt och modernt användargränssnitt.

Hur fungerar Ubiquiti?

För de enklaste Unifi-accesspunkterna har Ubiquiti valt att använda en egen standard som driver accesspunkterna på 24 V i stället för POE-standardernas 48 V. På grund av spänningsskillnaden måste sådana accesspunkter (t. ex. Ubiquiti Unifi UAP-AC-Lite) drivas av de medföljande ströminjektorerna.

Hur kopplar man in Unifi?

Unifi 6 LR Wifi 6 Roaming-accesspunkt AX3000

 1. Steg 1: Anslut accesspunkten. ...
 2. Steg 2: Fast sken från accesspunkten. ...
 3. Steg 3: Installera Unifi-appen. ...
 4. Steg 4: Sök efter accesspunkten. ...
 5. Steg 5: Ställ in administratörkonto. ...
 6. Steg 6: Ställ in namn, SSID och lösenord.

Vad är snabb roaming?

Snabb roaming: Används för att snabbare byta anslutning från en satellit till en annan. Implicit Beamforming: Ökar räckvidden genom att ”koncentrera” signalen mot klienten som ansluter. MU-MIMO: Höjer prestandan vid användning av flera enheter samtidigt. Kräver stöd i klienterna för att fungera.