:

Kan du se atomer?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan du se atomer?
  2. Hva gjør mikroskopet?
  3. Hvor lagrer Plantecellene vann og oppløste stoffer og hva kalles denne væsken?
  4. Hva betyr Konfokal?
  5. Hvordan ser atomet ut?
  6. Er partikkel og atom det samme?

Kan du se atomer?

Kjernen til atomet, som er midt i atomet, er bygget opp av protoner og nøytroner. Elektronene beveger seg rundt kjernen. Atomene er så små at vi kan ikke se dem med øynene. Derfor bruker vi modeller for å tegne hvordan atomer ser ut.

Hva gjør mikroskopet?

Et mikroskop (fra gresk: μικρόν (micron) = liten + σκοπεῖν (skopein) = å se på) er et instrument som brukes til å se på og studere objekter som vanskelig kan sees med det blotte øyet eller med en lupe. Læren om å granske små strukturer gjennom et mikroskop kalles mikroskopi.

Hvor lagrer Plantecellene vann og oppløste stoffer og hva kalles denne væsken?

Vakuoler er membranavgrensede væskefylte rom som mange celler, deriblant planteceller, har. Saften i disse organellene inneholder en rekke oppløste stoffer som er med på å bestemme deres funksjon.

Hva betyr Konfokal?

Konfokal er i matematikken en beskrivelse av figurer som har samme brennpunkt. Vanligvis brukes ordet om to kjeglesnitt med samme brennpunkt.

Hvordan ser atomet ut?

Hvis du prøver å forestille deg hvordan ett enkelt atom ser ut, er det ganske sannsynlig at du ser for deg en klump i midten omgitt av noe smått som surrer rundt i bane. Vitenskapen, nærmere bestemt Bohrs modell, som er 100 år i år, har lært oss at det er sånn et atom er oppbygd - en atomkjerne omgitt av elektroner.

Er partikkel og atom det samme?

Atomkjernen. Atomkjernen er bygd opp av positivt ladde protoner og elektrisk nøytrale nøytroner, partikler som en under ett kaller nukleoner.