:

Hur fungerar Unifi?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Unifi?
  2. Vilken router Unifi?
  3. Varför ubiquiti?
  4. Vad är roaming WiFi?
  5. Måste man ha data roaming på?

Hur fungerar Unifi?

Unifi-accesspunkterna strömförsörjs via en nätverkskabel (tekniken kallas POE). Anslut en nätverkskabel från router (eller eventuell switch) till medföljande injektor. För att hitta accesspunkterna i appen krävs det att de är anslutna till ett nätverk där de tilldelas ip-adresser.

Vilken router Unifi?

Ubiquiti Dream Machine Pro är en högpresterande router i Unifi-familjen. Till skillnad från de andra i listan så är denna enhet tänkt att monteras i ett server-rack, i ett mindre rackskåp eller på en hylla. Dream Machine Pro är både en router, en trådlös accesspunkt och en controller i samma enhet.

Varför ubiquiti?

Där Ubiquiti verkligen utmärker sig är deras användarvänlighet. Det är väldigt enkelt att installera, det är väldigt enkelt att komma igång och det har alla funktioner du behöver för att göra ditt nätverk så professionellt som du vill att det ska vara. Allt i ett trevligt och modernt användargränssnitt.

Vad är roaming WiFi?

Målsättningen med ett centralstyrt accesspunktssystem är att bygga ett roaming-nätverk, det vill säga ett nätverk där klienterna kan hoppa fritt mellan accesspunkter utan att användarna märker det. Det ska dessutom vara lätt att underhålla och övervaka, vilket det blir när allt kan styras från en och samma plats.

Måste man ha data roaming på?

Roaming innebär att du kopplar upp dig mot en annan operatörs nät när du befinner dig i utlandet och använder din mobiltelefon för samtal, sms och data. För att kunna använda din mobiltelefon när du är i ett annat land behöver du ha ett abonnemang eller kontantkort som gör det möjligt att roama.