:

Hur får man igång en gasspis?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man igång en gasspis?
  2. Hur gör man rent en gasugn?
  3. Varför slocknar Gasolkaminen?
  4. Vad är Tändsäkring?
  5. Är Gasolkamin bra?

Hur får man igång en gasspis?

Man börjar med att öppna gaslågan och sedan tända denna med en tändsticka. När man är färdig blåser man ut lågan eller stänger helt enkelt av gasen varpå spisen automatiskt stängs av. Många tror att gasspis är farligt, men så länge man är försiktig är det inga problem.

Hur gör man rent en gasugn?

Rengöra ugn med såpa Spraya insidan på ugnen och stäng ugnsluckan. Sätt ugnen på 100 grader och låt den stå på i 15-20 minuter. Stäng av och låt svalna. Torka ur smutsen med en fuktig trasa eller svamp.

Varför slocknar Gasolkaminen?

Denna säkring består av en värmesensor som när värms upp av gaslågan bildar en liten elektrisk ström som leds ner till magnetventilen, magnetventilen som består av en spole drar då ihop sig och håller gasflödet öppet så länge lågan håller tändsäkringen varm. Funktionsfel uppstår när denna kedja bryts.

Vad är Tändsäkring?

Tändssäkring är en enhet som placeras i ytterkant av gasollågan, när du tänder lågan kommer värmen att träffa denna och därifrån skapa en elektrisk impuls som sänds till reglaget där det finns en magnetventil. Så länge det är värme på tändsäkringen kommer gasolen att strömma kontrollerat fram till lågan.

Är Gasolkamin bra?

En gasolkamin gör sig särskilt bra i strömlösa stugor, på glasverandor och i förtält till husvagnar. Men de är också bra att ha som back-up vid strömavbrott, eller för att snabbt få upp värmen i till exempel en stuga medan den ordinarie uppvärmningskällan så sakteliga vaknar till liv.