:

Hur rubbar man bil?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur rubbar man bil?
  2. Vad kan man polera med?
  3. Kan man använda rubbing på metalliclack?
  4. Vad är skillnaden mellan vax och polish?
  5. Vad ska man använda för polermedel?
  6. Kan man Våtslipa innan klarlack?
  7. Vad är 2 stegs polering?
  8. Hur gör man rent Polertrissor?
  9. Måste man polera innan vaxning?

Hur rubbar man bil?

Rubbing används oftast på samma sätt som vanlig polish, men enbart på de områden där det verkligen behövs. Efter man genomfört grovpoleringen med hjälp av rubbning så polerar man bilen på samma sätt som vid underhållspolering, och avslutar med ett skyddande vax.

Vad kan man polera med?

Efter polering vill man gärna ha på någon form av skydd på lacken. Det finns mycket att välja på. Vax, hybdridvax, sprayvax, keramiska lackskydd, teflonlackskydd, polymerlackskydd etc. Det hänger helt på budget, erfarenhet och vad man är ute efter i ett skydd.

Kan man använda rubbing på metalliclack?

Man behöver inget speciellt medel för metallic, om du har ytliga repor så räcker det med polervätska, om du har lite grövre repor så kör med en rubbing först, sen polervätska.

Vad är skillnaden mellan vax och polish?

Till skillnad från vax är polish en produkt som använder slipmedel för att ta bort ett mycket fint lager av klarlacken, för att jämna ut så att du få ren slät yta som reflekterar ljuset jämnt och ger en blank, skinande lack. Dessvärre slits lacken över tid och inte minst ‹‹åldras›› för att den mister glans och oxider.

Vad ska man använda för polermedel?

Det finns många system med poler medel och trissor. Så man får hitta vad som passar en. Hex Logic Gul Heavy Använd med compounds med grit. Hex Logic Vit Medium Light Använd med polermedel med grit.

Kan man Våtslipa innan klarlack?

nej. du lägger bas först som får torka och därefter klarlack. efter det kan du däremot våtslipa och lägga ytterligare en vända klarlack om du vill få på mer än vad som är möjligt under en sprutning. för jämnare yta kan alltihop därefter våtslipas, poleras och vaxas.

Vad är 2 stegs polering?

Finns det djupare defekter och repor i lacken kan det vara nödvändigt att 2-stegspolera. Använd ett grövre polermedel och en hårdare polerrondell. Avsluta med ett fint polermedel och en mjukare polerrondell för att få en fin finish.

Hur gör man rent Polertrissor?

Börja alltid med en ren trissa. Tappar du en på marken måste du tvätta den noggrant under rinnande vatten innan du använder den. Du kan även använda lite tvål för att förbättra rengöringen. När trissan är ren ska vattnet pressas ut (OBS, ej vika, skrynkla eller vridas) så torr som möjligt.

Måste man polera innan vaxning?

Tvärtemot vad många tror, är inte syftet med vaxning att täcka repor, utan att skydda lacken. Repor avlägsnas genom polering. Vissa repor kan jämnas ut innan vaxning med så kallade pre-wax medel. En bra vaxad bil kommer medföra att bilen blir otroligt enkel att hålla ren utan mycket ansträngning.