:

Vilken nål till symaskin?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilken nål till symaskin?
  2. Hur syr man i Stretchtyg?
  3. När använder man overlockmaskin?
  4. Vilken som i elastiskt tyg?
  5. Varför krånglar undertråden?

Vilken nål till symaskin?

Använd fina nålar till tunna tyger och tjockare nålar till tjocka tyger. Använd en guldfärgad kulspetsnål 90/14 när du syr i elastiska tyger för att undvika överhoppade stygn. Använd en guldfärgad kulspetsnål 90/14 när du syr monogram eller dekorativa sömmar. Använd nål 75/11 för broderier.

Hur syr man i Stretchtyg?

Sy i trikå med symaskin

  1. Använd rätt nål.
  2. Använd en söm som tål stretch. Detta är superviktigt, framför allt för horisontella sömmar där vi behöver stretch (t. ...
  3. Dra inte i tyget. Försök att inte dra i tyget när du syr. ...
  4. Pressa. Pressa alltid en söm efter du sytt den. ...
  5. Övermatare.

När använder man overlockmaskin?

Hastighet overlockmaskiner syr och kantstickar en söm din vanliga symaskin inte klarar av och dessutom på halva tiden. Mångsidighet overlockmaskiner är mångsidiga. kan användas på vävt, stickat och många andra typer av material. Överkastar kanterna på isärpressade sömmar och fällor för att förhindra att de fransar sig.

Vilken som i elastiskt tyg?

Våffelsöm Dekorativ söm för elastiska tyger och fållar. Används även med elastisk under- tråd. Fagottsöm Används för att sy ihop tyger och quiltvadd, och som dekorsöm för quiltning och hålsömmar. Elastisk dekorsöm Används för att sy underkläder, frotté, skinn, kraftiga tyger med överlappande sömmar.

Varför krånglar undertråden?

Om undertråden kommer upp på ovansidan av tyget är övertråden för hårt spänd - lossa på spänningen. Om övertråden dras ner, och det bildas öglor, på undersidan av tyget är den för lös - öka på spänningen. Om spänningen inte alls stämmer- kontrollera att Du trätt rätt.