:

Vad betyder rött kors?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder rött kors?
  2. Vad är röda halvmånen?
  3. Vad har Röda Korset för uppgift?
  4. Vad gör röda korset i Afghanistan?
  5. Vad är ett Skyddsemblem?

Vad betyder rött kors?

Det röda korset – en symbol som ger skydd. Ett rött kors på vit botten är det internationella skyddsemblemet som i krig skyddar den medicinska vården och Röda Korsets biståndsarbete. Det röda korset och den röda halvmånen är likaså organisationsemblem för det internationella Röda Korset och dess nationella föreningar.

Vad är röda halvmånen?

Den röda halvmånen antogs först 1929 men användes redan under slutet av 1800-talet när det Ottomanska riket, nuvarande Turkiet, bestämde sig för att använda en halvmåne i stället för ett kors under kriget på Balkan år 1876. Den symbol som flest länder använder är det röda korset.

Vad har Röda Korset för uppgift?

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns över hela världen för att hjälpa utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. Vi delar ut vatten och mat liksom erbjuder vård och värme. Röda Korset hjälper människor att bryta isolering och ger psykosocialt stöd.

Vad gör röda korset i Afghanistan?

Afghanska Röda halvmånen stöder människornas utkomst, hjälper dem att klara matbristen och förhindrar att coronaviruset sprider sig. Internationella Röda Korset stöder afghanska Röda halvmånens arbete. Röda Korset har 1 800 anställda i Afghanistan som ger humanitär hjälp och skyddar civila.

Vad är ett Skyddsemblem?

Här ser du tre symboler som har en sak gemensamt – De skyddar sårade och sjuka samt militär och civil sjukvård i väpnade konflikter. Det är förbjudet att angripa personer, fordon eller byggnader som bär dessa skyddsemblem. Lästid: ca 3min. Det röda korset, den röda halvmånen och den röda kristallen.