:

Vad är skillnaden mellan en sauteuse och en Plateau?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden mellan en sauteuse och en Plateau?
  2. Vad är en teflonpanna?
  3. Vilken sauteuse är bäst?
  4. Vad kan man göra i en traktörpanna?
  5. Vad gör man med traktörpanna?
  6. Kan man göra wok i stekpanna?

Vad är skillnaden mellan en sauteuse och en Plateau?

sauteuse) har sluttande kanter (se bild ovan) och är den vanligast förekommande pannformen. En platå (fr. plateau) anses som den finaste stekpannan. Den skall ha plan, tjock botten och upphöjd rak kant (cirka 5 cm) med tillhörande lock, tillverkad av förtennat koppar eller rostfritt stål.

Vad är en teflonpanna?

Det teflon som används som beläggning i pannor kallas PTFE, vilket står för polytetrafluoretylen. Då teflon är så halt, har även matvaror svårt att fastna, och det innebär bland annat att man inte behöver så mycket fett när man steker.

Vilken sauteuse är bäst?

Bäst i test sauteuse 2021 Scanpan CTX traktörpanna har en innovativ non-stick beläggning och har mycket jämn värmefördelning. Tål dessutom ugnen upp till 260°C och fungerar även på induktionshäll.

Vad kan man göra i en traktörpanna?

Den är med andra ord en hybrid mellan en klassisk stekpanna och en kastrull, och kan användas till en mängd olika matlagningstekniker. Traktörpannan är exempelvis utmärkt när du vill bräsera eller sautera men kan även användas för klassisk stekning eller kokning.

Vad gör man med traktörpanna?

Traktörpannan har högre kanter än en vanlig stekpanna vilket gör det möjligt att koka i den. Dessutom kommer de ofta med lock. Samtidigt har traktörpannor en mycket större stekyta än vad kastruller har i allmänhet. För rätter som ska stekas men även innehålla någon slags sås så är traktörpannan skräddarsydd.

Kan man göra wok i stekpanna?

Nej, man kan woka i en vanlig stekgryta eller i en stekpanna, helst med hög kant. Ta det du har som rymmer mängden mat du ska göra. Du kan röra om med vanliga träslevar. En särskild wokpanna ska ha platt botten om den ska användas på en vanlig spis, och woksleven ska då vara platt.