:

Vad är Triggerpunktsmassage?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Triggerpunktsmassage?
  2. Hur används Massageboll?
  3. Hur man blir av med muskelknutor?
  4. Hur använder man en Triggerboll?
  5. Var sitter triggerpunkter?
  6. Vad är en foam roller bra för?
  7. Hur ofta använda Triggerboll?
  8. Var sitter Nackrosetten?
  9. Vilka punkter har man ont i vid fibromyalgi?
  10. När ska man inte använda foam roller?

Vad är Triggerpunktsmassage?

Triggerpunktsmassage eller akupressurbehandling är en smärtlindrande och muskelavslappnande behandling. Syftet är att lösa upp ”muskelknutor” eller triggerpunkter som orsaker smärta, stelhet och svaghet.

Hur används Massageboll?

Ha knäna böjda med fotsulorna i golvet. Slappna av i kroppen och låt massagebollen sjunka in i ryggen. Håll denna position 30-60 sekunder och flytta sedan upp massagebollen 5-10 cm hela vägen till början av nacken. Ofta hörs och känns knakande och knastrande och rörligheten brukar snabbt öka!

Hur man blir av med muskelknutor?

När du hittat den ömmaste punkten masserar du den genom att pressa tummen mot huden några gånger. Massera så hårt att det gör skönt ont och sedan medan du andas ca 3–4 gånger, tryck gärna ner och behåll trycket. Du kommer att känna hur smärtförnimmelsen intensifierar och sedan avtar efter en liten stund.

Hur använder man en Triggerboll?

Att använda din triggerboll Du kan helt enkelt sitta eller ligga på din trigger point boll och använda din kroppsvikt för att applicera tryck på en tight muskel. Genom att använda tryck och specifika rörelser kan du få din triggerboll att bearbeta spänningar och uppmuntra dina muskler att slappna av.

Var sitter triggerpunkter?

Den sitter mellan skulderbladet ovansida och upp i nacken och har till uppgift att bland annat lyfta upp skulderbladet. En triggerpunkt i den muskeln (vilket är väldigt vanligt) kan ge smärta i muskeln och även refererad smärta upp i nacken och huvudet.

Vad är en foam roller bra för?

Genom användningen av foam rolling kan du frigöra muskelknutor, lindra inflammationer och förbättra din allmänna hälsa. Det kan även hjälpa till med att öka din flexibilitet och ditt rörelseomfång så väl som det ger en ökad blodcirkulation och lymfflöde.

Hur ofta använda Triggerboll?

Hur ofta kan jag använda min triggerboll? Du kan använda den så ofta som du vill och så ofta som du även känner att du får en önskad effekt av den.

Var sitter Nackrosetten?

Nackrosetten. Är en muskelgrupp som sitter mellan skallbasen och första och andra halskotan. Har stor betydelse för balansen i nacken. Stretchas genom att man fattar tag om hakan på vänster sida med höger handlov och vänster hands fingerspetsar under skallbasen på höger sida.

Vilka punkter har man ont i vid fibromyalgi?

Vid fibromyalgi har du en utbredd smärtproblematik Smärtan måste finnas på flera olika ställen i kroppen för att du ska kunna få diagnosen fibromyalgi. Ofta kan det göra mer ont i vissa kroppsdelar än andra. Det vanligaste är att du har ont i nacken, axlarna och i nedre delen av ryggen. En del har också ont i lederna.

När ska man inte använda foam roller?

Använder en för hård rulle. Om du inte är van och använder en för hård rulle, som dessutom har stora ”taggar”, riskerar du att komprimera muskelvävnaden så det börjar smärta – i värsta fall kan du få blåmärken. Så ska du göra: Nybörjare bör använda en mjukare roller med en slät yta.