:

Hur ska gardinstänger sitta?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska gardinstänger sitta?
 2. Var kan man köpa gardinstänger?
 3. Hur fästa Kornisch?
 4. Hur skarvar man Gardinskena?
 5. Hur sätter man upp hyllor på betongvägg?
 6. Hur sätta rullgardin?
 7. Kan man skarva Gardinskena?

Hur ska gardinstänger sitta?

Den vanligaste måttregeln är att montera gardinstångshållaren 10 cm ovanför och 10 cm ut från fönstret. Vill man dock ge en känsla av högre takhöjd så kan man montera gardinstångshållarna 20 cm över fönstret. Prova dig gärna fram och se vad som skulle passa bäst just på ditt fönster.

Var kan man köpa gardinstänger?

Gardinstänger och tillbehör för alla behov På JYSK hittar du ett brett sortiment av både gardin- och stångtillbehör för att underlätta för dig. Besök JYSK online eller i din lokala butik. Där hittar du även ett stort utbud av olika typer av gardiner att inreda ditt hem med.

Hur fästa Kornisch?

Montera en kornisch Om kornischen inte är för tung kan den monteras på skenbeslagen med hjälp av små extrafästen eller -beslag. Man kan ge kornischen en snygg avslutning genom att vika eller böja in kornischens ändar mot väggen.

Hur skarvar man Gardinskena?

Med hjälp av en skarvdel så kan du enkelt skarva ihop flera skenor till en längre. Alla Gotains gardinskenor i kompletta paket kommer med fästen som passar till både vägg och tak. Du monterar enkelt fästena i taket eller väggen med plugg och skruvar som passar din vägg/taks förutsättningar.

Hur sätter man upp hyllor på betongvägg?

Borra som proffsen När du borrat i betong och lättbetong – dammsug ur hålet, annars kommer pluggen inte gå ända in i borrhålet. Borra alltid en halv centimeter längre än vad pluggen är när det gäller plast- och nylonpluggar. Annars kan pluggen krypa ut ur hålet när du skruvar.

Hur sätta rullgardin?

Så ska rullgardinen monteras

 1. Mät upp och märk ut hålen för rullgardinens fästen. ...
 2. Förborra eventuellt hålen.
 3. Bestäm vilken sida av rullgardinen som kulkedjan ska sitta på, det avgör om rullgardinen ska rullas utåt eller inåt.
 4. Skruva fast fästena.
 5. Häng upp rullgardinen.
 6. Klart!

Kan man skarva Gardinskena?

Montera gardinskenorna på väggen, i ett hörn eller i taket, och måttanpassa enkelt och snabbt genom att skarva och kapa.