:

Vad är essence toner?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är essence toner?
  2. När ska man ha essence?
  3. När tar man essence?
  4. Vad är essence Water?
  5. Är Micellar Water bra?

Vad är essence toner?

En toner används för att ta bort de sista resterna från din rengöring och består i stort sätt av vatten berikat med essentiella oljor och även alkohol för att torka snabbare. En essence är ofta lite krämigare i konsistensen och innehåller en högre del aktiva ingredienser för att gå djupare ner i huden.

När ska man ha essence?

Du använder essence efter rengöring men innan ditt vanliga serum i hudvårdsrutinen. Använder du inte serum applicerats det innan dag- eller nattcreme. Häll essence i handflatorna och klappa in ordentligt i huden. Låt gärna produkten sjunka in någon minut i din hy innan du fortsätter med nästa steg.

När tar man essence?

Essencen används efter din toner men före serum. Men skippa bomullspadsen, den behövs inte och dessutom så slösar du med produkten i onödan eftersom det mesta hamnar i padsen och inte på huden. Ta istället några droppar i handflatorna och klappa försiktigt in produkten.

Vad är essence Water?

Ett Essence Water liknar ett ansiktsvatten men är oftast mycket rikare i sin konsistens och ger mer näring. I vissa fall kallas det även för Lotion. Det är som en blandning av ett ansiktsvatten och ett serum, den boostar och ger din hud näring och fukt.

Är Micellar Water bra?

Micellärt vatten, eller micellar water, är en skonsam ansiktsrengöring som rengör på djupet. Det påminner om ett vanligt vatten men innehåller små micellära partiklar som drar till sig smuts, orenheter och sminkrester. De stora fördelarna med att micellärt vatten är att det mycket mer skonsamt än vanlig rengöring.