:

Vad kommer Arganolja från?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kommer Arganolja från?
  2. Kan man använda Arganolja i ansiktet?
  3. Kan man äta Arganolja?
  4. Är arganolja bra för ögonfransar?
  5. Vad är arganolja gjort av?

Vad kommer Arganolja från?

Argania Spinosa är ett träd som växer i sydvästra Marocko, den enda plats på jorden där den växer och bär frukt. Inuti frukten så finns det en hård nöt som man knäcker upp på traditionellt vis. Inuti nöten så finns det ett litet frö och det är från detta lilla frö man utvinner några få droppar Arganolja.

Kan man använda Arganolja i ansiktet?

Arganolja kan användas outspädd i ansiktet och på kroppen - för att fylla samma funktion som en dag- och nattkräm eller kroppsolja. Det fungerar lika fint att spä ut din dag- och nattkräm med några droppar av oljan för att ge din hud en liten extra boost.

Kan man äta Arganolja?

ät som den är eller ringla lite på en sallad. Oljan skall ej värmas. Arganolja kommer från argannötter så vid nötallergi rekommenderar vi att först testa på en liten bit av huden. Hårinpackning: Arganolja sägs förnya cellstrukturen i håret och återställa hårets lyster.

Är arganolja bra för ögonfransar?

Bäst är att använda arganolja innan läggdags, så att oljan i lugn och ro får reparera och stärka dina ögonfransar medan du svävar i drömmarnas land. Applicera gärna oljan med hjälp av en ren mascaraborste, har du ingen borste går det även bra att lägga med rena fingrar. Tänk på att inte lägga för mycket arganolja.

Vad är arganolja gjort av?

Arganoljan pressas fram från fruktens fröer/mandlar som växer på arganträdet Argania Spinosa. Detta unika träd växer endast i sydvästra Marocko. Våran Arganolja är dyrbara droppar och en ovanlig vegetabilisk olja. Oljan utvinns på traditionellt sätt i Marocko för att sedan kallpressas.