:

Hur sätter man upp Akustikpanel?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter man upp Akustikpanel?
  2. Hur spikar man liggande panel?
  3. Åt vilket håll sätter man pärlspont?
  4. Hur sätter man upp Ribbvägg?
  5. Vilka Paneltyper passar bra till liggande panel?
  6. Var spika pärlspont?

Hur sätter man upp Akustikpanel?

Använd svart montageskruv (15 per akustikpanel) och skruva i den svarta filten mellan ribborna för dold infästning. (Se monteringsguide nedan). Det går även bra att limma fast akustikpanelerna om man hellre vill det, använd då ett snabbtorkande montagelim. Akustikpanelerna kan lätt kapas till valfri storlek.

Hur spikar man liggande panel?

Liggande profilerad ytterpanel Panel ska monteras i våg och spikas ca 30 mm från underkant med cc-avstånd högst 600 mm. Spik ska vara minst 2,8 mm i diameter. Moelven rekommenderar endast Moelven Enkelfas och Moelven Fjällpanel för liggande montering.

Åt vilket håll sätter man pärlspont?

12. Väggpanel Stående panel sätter man först upp i utåtgående hörn, om ett sådant finns, annars i ett inåtgående hörn.

Hur sätter man upp Ribbvägg?

En ribbvägg kan monteras genom att man skruvar upp den mellan ribborna direkt på en gipsad eller reglad vägg. Det går också bra att limma upp ribbväggen på en betongvägg med monteringslim.

Vilka Paneltyper passar bra till liggande panel?

Olika typer av liggande panel Panelen ger god luftning och enstaka panelbrädor är enkla att byta ut. Bild 5 och 6. Fjällpanel är i princip en enkelfalsad panel med triangulärt tvärsnitt och ett utseende som förvandringspanel men med en större anliggningsyta mot bärverket.

Var spika pärlspont?

Spika upp panelen Det vanligaste är att spika upp panelen (max c/c 600 mm). Vi rekommenderar att du spikar i innerkant av fjädern, på skrå in i panelen. Om det är en Finess-panel (dold spikning) som ska sättas upp så sätter du spiken i en 45-graders vinkel i spikspåret som är markerat på fjädern.