:

Kan man använda galltvål som tvättmedel?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda galltvål som tvättmedel?
  2. Kan man ha galltvål i tvättmaskinen?
  3. Är galltvål bra?
  4. Vad kan man tvätta med Galltvål?
  5. När ska man använda Galltvål?
  6. Är Galltvål farligt?
  7. Kan man rengöra tvättmaskinen med diskmedel?

Kan man använda galltvål som tvättmedel?

Galltvål är ett miljövänligt alternativ vid all slags fläckborttagning och rengöring. Finns både i fast och flytande form samt som tvättmedel för att ta bort dålig lukt ur kläderna. Endast naturliga ämnen ingår i Galltvål. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta.

Kan man ha galltvål i tvättmaskinen?

Flytande galltvål till fläckborttagning eller som tvättförstärkare i tvättmaskin. Använd endast på vit och färgäkta tvätt och prova först på ett undangömt ställe på tyget eller plagget. Tvålen är gjord av ekologisk vegetabilisk olja och tar effektivt bort fläckar av frukt, blod, gräs, bläck, fett etc.

Är galltvål bra?

Galltvål är himla enkelt att använda och kan gärna användas för rengöring av mer än textilier. Det går lika bra att använda galltvål vid rengöring av ugnen, skorna och nästan allting annat hemma. För att ta bort fläckar från kläder med galltvål gör man såhär: Blöt tyget där fläcken är.

Vad kan man tvätta med Galltvål?

Några användningsområden är: Kläder, bil, cykel, båt, inredning, braskaminer, spis, latex, badrum, mattor, golv, målade ytor, skinn, läder, sadel, ringar och halsband. Till och med hundar och hästar kan tvättas med galltvål.

När ska man använda Galltvål?

Om du har fläckar på kläder blöter du tyget, gnider in lite GALLTVÅL, arbetar upp ett lödder, låter ligga en stund och sen sköljer du med vatten eller tvättar i tvättmaskinen. Annat som ska rengöras t. ex ugnen, skor, bilen mm. Ta en blöt duk eller trasa, gnid in GALLTVÅL och rengör som vanligt.

Är Galltvål farligt?

Vanliga Frågor. Är galltvål farligt? Nej, galltvål är inte farligt. Tvålen är helt biologiskt nedbrytbar och gjord av naturliga fetter samt oxgalla.

Kan man rengöra tvättmaskinen med diskmedel?

Rengör tvättmaskinen med maskindiskmedel Rengör tvättmedelsfack och gummilister och insidan av luckan. Lägg sedan en tablett maskindiskmedel i trumman och kör ett långt program på 90 grader med både förtvätt, huvudtvätt och extra sköljning.