:

Hur rengör man en plastbåt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur rengör man en plastbåt?
  2. Vad kan man tvätta båten med?
  3. Kan man tvätta båten med bilschampo?
  4. Hur får man bort mossa på båten?
  5. Får man tvätta båten hemma?
  6. Hur får man bort alger på båten?

Hur rengör man en plastbåt?

Tvätta båten

  1. Spola av båten med färskvatten. Se till att självlänsar och dräneringshål är fria från löv och skräp.
  2. Dosera båtschampo enligt rekommendationen i en hink. ...
  3. Skrovets sidor tvättas lättast med en svamp, och däcket tvättas enklast med en mjuk skurborste.
  4. Skölj av båten noga med sötvatten efter tvätt.

Vad kan man tvätta båten med?

När du ska rengöra båten Tvätta bort kvarvarande påväxt med ättika och vatten. Välj båtvårdsprodukter med hänsyn till miljön. För båtdäcket räcker det oftast med varmt vatten och såpa. Undvik diskmedel som innehåller fosfater och andra ämnen som skadar livet i vattnet.

Kan man tvätta båten med bilschampo?

man kan tvätta båten med diskmedel, såpa, hårshampoo eller egentligen vad som helst som löser smuts. Bilschampoo innehåller ofta vax så det är säkert bättre än de jag räknade upp ovan som saknar vax.

Hur får man bort mossa på båten?

Sjögräs, mossa och alger sitter oftast väldigt löst på båtskrovet medan båten är kvar i vattnet. Det är väldigt lätt att rengöra båten genom att borsta eller skrapa bort det. Med Scrubbis-borstskrapan är det väldigt lätt att komma åt och till skrovrengöringen.

Får man tvätta båten hemma?

Så funkar det: Om man inte har tillgång till, eller möjlighet att, använda sig av en borsttvätt eller spolplatta kan man tvätta båten själv. Det enda som behövs är en bra borste eller svamp och sedan är det bara att skrubba. Ett tips är att ta sig till en grundare sandbotten för att lättare komma åt att borsta rent.

Hur får man bort alger på båten?

Alger kan tvättas bort med färskvatten och såpa eller annat alkaliskt rengöringsmedel. Missfärgningar på en plastyta kan du få bort med oxalsyra. Teakytor kan du rengöra med färskvatten och en mjuk borste eller svamp. Om du behöver rengöringsmedel finns det särskilda sorter avsedda för just teak.