:

Var ska registreringsskylten sitta på en skoter?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Var ska registreringsskylten sitta på en skoter?
  2. När blev det nya registreringsskyltarna?
  3. Hur får man ha Regplåten?
  4. Får man flytta registreringsskylten?
  5. Varför har alla bilar i reklamfilmer registreringsnummer MLB?

Var ska registreringsskylten sitta på en skoter?

Skylten skall vara placerad framtill på terrängskoter. Endast vid "avsevärd olägenhet" får den placeras på annan väl synlig plats. Under färd får den inte skymmas av last eller passagerare.

När blev det nya registreringsskyltarna?

När de nya registreringsskyltarna infördes 1973 började man i alfanumerisk ordning med AAA 001, och fortsatte sedan med AAA 002 och så vidare. Man skickade ut brev till alla registrerade fordonsägare som sedan fick i uppgift att inkomma med uppgifter om samtliga fordon i trafik.

Hur får man ha Regplåten?

Ta med legitimation och gärna registreringsbevis på fordonet i fråga. I samband med att du där får provisoriska skyltar kan du även beställa de riktiga. Att köra fordonet utan registreringskylt är inte tillåtet. Enda undantaget är färden till Polisen för att beställa provisoriska skyltar.

Får man flytta registreringsskylten?

I Förordning (2001:650) om vägtrafikregister står det: 8 § Registreringsskyltarna ska vara väl synliga och hållas i sådant skick att de lätt kan avläsas. Under färd får last eller annat inte placeras så att skyltarna inte går att avläsa.

Varför har alla bilar i reklamfilmer registreringsnummer MLB?

Det finns ett stort behov av att ha registreringsnummer till filminspelningar och reklamfotograferingar där man inte vill använda fordonets riktiga registreringsnummer. Vi har därför reserverat registreringsnummer som börjar på MLB för dessa ändamål.