:

Vad liknar konjak?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad liknar konjak?
  2. Är Bourbon en whiskey?
  3. Vad står det på fin konjak?
  4. Vad betyder VS cognac?
  5. Vad betyder VSOP på konjak?

Vad liknar konjak?

All brandy, både konjak och Armagnac är gjord på druvor, så det är egentligen destillerat vin men det finns även brandy som är gjord på annan frukt. De främsta likheterna och skillnaderna är: Konjak produceras i Cognacregionen i sydvästra Frankrike. Armagnac tillverkas i Armagnac regionen i Gascony, söder om Cognac.

Är Bourbon en whiskey?

Bourbon-whisky är whisky som till minst 51 procent består av majs. Detta ger whiskyn en sötare och mjukare karaktär. Faten som bourbon-whiskyn lagras i är ofta rostade vilket även det bidrar till att påverka whiskyns slutgiltiga smak.

Vad står det på fin konjak?

Vilka druvor används till cognac? Cognac görs främst på vin av den gröna druvan ugni blanc. Den står för 98 procent av odlingarna men även en liten del folle blanche och colombard används. Druvorna ger alkoholsvaga, syrliga viner som passar bra att destillera.

Vad betyder VS cognac?

Cognac delas in i olika kategorier där man utgår från spritsortens ålder. Den yngsta kallas VS, vilket står för ”Very Superior” och är en standardcognac . En VS innehåller en blandning på druvdestillat som har lagrats i minst två år på ekfat.

Vad betyder VSOP på konjak?

Den andra unga Cognacen är VSOP – ”Very Superior Old Pale” och den är något äldre än den ovan nämnda, alltså är den ”old”. Och den är något blekare i färgen än de spritsorter som tillhör den äldre kategorin – den är ”pale”. VSOP:n innehåller druvdestillat som lagras i minst fyra år.