:

Kan man steka mat i MCT-olja?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man steka mat i MCT-olja?
  2. Varför lägga kokosfett i kaffet?
  3. Varför äta MCT-olja?
  4. När ska man dricka MCT-olja?
  5. Är MCT-olja farligt?

Kan man steka mat i MCT-olja?

MCT-oljan rekommenderas inte för stekning eftersom dess isolerade fettsyror inte är "fastklistrade" lika starkt, dvs. fettsyrornas bindningar förstörs lättare än t. ex. hos kokosolja.

Varför lägga kokosfett i kaffet?

Att tillsätta kokosolja i kaffet har på senare år blivit vida populärt, och inte undra på det! Det smakar fantastiskt gott, samtidigt som det ger dig energi och en mättnadskänsla som håller i sig. Dessutom kan det bidra med en hel rad fördelar för hälsan och välbefinnandet.

Varför äta MCT-olja?

MCT oljan kan användas vid behov av viktminskning och vid träning, då den ger snabb energi och ökad fettförbränning. MCT oljan används i matlagning och ersätter andra oljor/fett. Kaprylsyra och kaprinsyra är ovanliga och finns i stort sett enbart i kokosolja.

När ska man dricka MCT-olja?

Det bästa och smartaste sättet för att få i sig MCT-olja är att använda den i maten, alltså tillsätta i det man vanligen äter eller dricker dagligen. Då oljan är smakfri och doftfri så är den lätt att få in i den dagliga kosten. Man kan enkelt använda oljan för att göra en dressing eller bara ringla över en god sallad.

Är MCT-olja farligt?

Medellånga mättade fettsyror bryts snabbt ner av kroppen Grejen med koncentrerad MCT-olja är att den tillför snabb energi som lätt tas upp av kroppen. En skvätt MCT-olja i din dagliga kost ger därför en uppiggande effekt som håller i sig. Bra energi inför träning, till exempel!