:

Hur kopplar man Dcl?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur kopplar man Dcl?
  2. Vad är L n?
  3. Hur installera Lamputtag?
  4. Hur kopplar man Dcl uttag?
  5. Vad menas med dubbelisolerad kabel?

Hur kopplar man Dcl?

På den modernare DCL-kontakten ansluts det längre mittstiftet till jordledaren och de två stiften på vardera sida till fas och nolla enligt märkning på kontakten. Som dragavlastning används en skruv på kontaktens sida som skruvas åt tills den fixerar kabeln (notera att den ska vila mot kabelns ytterhölje).

Vad är L n?

L står för fas (live) och N för nolla (neutral) . Nollan brukar för det mesta (alltid) vara blå, så koppla den bruna på L och den blå till N så bör det bli rätt.

Hur installera Lamputtag?

Lamputtaget för sladdmontage är väldigt enkelt att installera, utan behov av verktyg för att montera/demontera kåpan. Det är bara att snäppa fast. Det finns lampproppar i två färger; vit och mörkgrå, för att matcha lamputtagets färg. inget annat anges.

Hur kopplar man Dcl uttag?

Skala ledarna så att den yttre isoleringen (vit på bilden ovan) dras tillbaka ungefär 2 cm. Den inre isoleringen (blå, gul-grön och brun) bör skalad bak ungefär ½ cm. Fäll ihop de två delarna som separerades under steg 1, och skruva åt dragavlastaren med en plattmejsel. DCL-kontakten är nu färdigmonterad.

Vad menas med dubbelisolerad kabel?

En ojordad dubbelisolerad lampa tillhör en annan skyddsklass och kan därför användas med jord. Dubbelisolerade stickproppar är konstruerade så att de inte kan öppnas, de är platta och passar i alla uttag, ibland kallas de även för Europapluggen.