:

Hur länge kan man använda Ovesterin kräm?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man använda Ovesterin kräm?
  2. Hur länge kan man använda Östrogenkräm?
  3. Kan Ovesterin sveda?
  4. När Ovesterin inte hjälper?
  5. När Vagifem inte hjälper?
  6. Kan Ovesterin ge cancer?
  7. Är Blissel receptfritt?

Hur länge kan man använda Ovesterin kräm?

För att förhindra stimulering av endometriet bör inte den dagliga dosen Ovesterin överstiga 1 applicering (0,5 mg östriol). Högsta rekommenderade dos bör inte heller användas under mer än några veckor (högst 4 veckor).

Hur länge kan man använda Östrogenkräm?

Du ska inte ta enbart östrogen under längre tid än tio veckor på grund av risken för cancer i livmoderslemhinnan.

Kan Ovesterin sveda?

Det är vanligt att få lite sveda och ökade flytningar i början av behandlingen. Det är inte farligt och brukar gå över. Om du är diagnostiserad med bröstcancer bör du diskutera med din onkolog om du kan använda lokalt östrogen eller bör undvika det.

När Ovesterin inte hjälper?

- Du måste tala med läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre inom 3-4 veckor. Ovesterin innehåller det kvinnliga könshormonet östriol, en s.k. östrogen. Östriol hjälper till att hålla underlivets slemhinnor elastiska och motståndskraftiga mot både mekanisk påverkan och infektion.

När Vagifem inte hjälper?

Eftersom Vagifem inte kan ersättas av någon annan produkt, det vill säga det finns inget likamedel med exakt samma ingredienser, så har det drabbat många kvinnor som upplever att Vagifem fungerar bättre för dem än andra läkemedel mot torra slemhinnor. De flesta som drabbats är äldre kvinnor.

Kan Ovesterin ge cancer?

Användning av HRT-tabletter med enbart östrogen under en lång tid kan öka risken för att utveckla cancer i livmoderslemhinnan (endometriet). Det är oklart om det finns en liknande risk med Ovesterin när det använts för upprepad behandling eller under en lång tid (över ett år).

Är Blissel receptfritt?

Blissel® (0,05 mg/g estriol) är en receptbelagd gel för postmenopausala kvinnor med vaginal torrhet som vill eller bör ha en lågdoserad lokal östrogenbehandling.