:

Vilka aktier bör man sälja?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka aktier bör man sälja?
  2. Varför lägga dold order?
  3. Hur lägger man en stop loss Avanza?
  4. Vad betalar storskogen?
  5. Vad är en Triggerorder?
  6. Var ska man sätta stop loss?

Vilka aktier bör man sälja?

Kursraket som ökat mycket under kort tid. Om en aktie haft en stor värdeökning under en kort period kan den klassas som en kursraket. Ett exempel är en aktie som mer än dubblat sitt värde under ett år. Om du lyckats investera i en kursraket kan det ibland vara smart att sälja aktien efter en intensiv kursuppgång.

Varför lägga dold order?

Detta enligt internationella regelverk. En anledning till varför man skulle vilja lägga en dold order är för att inte påverka marknaden genom att driva upp eller ned kursen med en stor order som sticker ut i orderdjupet.

Hur lägger man en stop loss Avanza?

För att lägga en Stop Loss order går du till orderläggningen som vanligt men klickar sedan på Stop Loss. Du kan då ställa in de villkor du vill ha för din trigger och din eventuella order. Du kan lägga Stop Loss-order i aktier på hela den nordiska börsen (exkl. Island) samt USA, Xterna listan och First North.

Vad betalar storskogen?

Storskogen-aktien

AktieStorskogen
Senast betalt17,0 SEK
Kursutveckling idag-0,8%
Börsvärde28 226 MSEK
Kursutveckling i år-72,2%

Vad är en Triggerorder?

Triggerkurs köp: Om och när en aktie går ned till en av dig i förväg bestämd kurs läggs en order automatiskt. Triggerkurs sälj: Om och när en aktie nått en viss i förväg bestämd kurs läggs en order automatiskt. Gör det möjligt att ta hem vinster vid en i förväg bestämd nivå.

Var ska man sätta stop loss?

Går kursen på den aktie som du köpt åt fel håll är det viktigt att sälja innan förlusten blir för stor. Stop loss är en funktion som kan läggas in med automatik hos din nätmäklare. När nivån för stop loss nås läggs dina aktier ut till försäljning. Du kan också bevaka en nivå manuellt.