:

Vad är Tarotläggning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Tarotläggning?
  2. Hur lär man sig tolka tarotkort?
  3. Kan man lägga tarotkort på sig själv?
  4. Hur blandar man tarotkort?
  5. Hur renar man tarotkort?

Vad är Tarotläggning?

Tarot (uttal: [ta'ro:]), även kallat tarok eller tarock, är ett samlingsnamn för de kortspel som spelas med en tarotkortlek. Benämningen tarot kan också användas om själva kortleken eller om de i leken ingående trumfkorten, och kan även syfta på den spådomskonst som utövas med denna kortlek.

Hur lär man sig tolka tarotkort?

– Att lära sig läsa tarot är som att lära sig att läsa alfabetet, med den skillnaden att tarot är ett bildspråk. I början är det precis som när man försökte lära sig läsa som barn, man stakar sig fram och får hela tiden kolla betydelsen i boken. Men det är bara att köra på. Öva, öva och öva.

Kan man lägga tarotkort på sig själv?

De flesta som vill spå sig, vänder sig oftast till en kunnig tarottolkare, men det finns ingen regel som säger att inte kan eller bör lägga kort åt dig själv. Innan du gör det, bör du vara medveten om vissa saker. Det absolut största problemet är att det är oerhört svårt att vara opartisk i dina tolkningar.

Hur blandar man tarotkort?

Lär dig blanda korten rätt – Det är bäst att liksom fösa korten. Du håller dem i vänster hand och föser med höger. Det är lite svårt att förklara utan att visa. Sen kuperar du korten i tre högar åt vänster håll och lägger ihop dem innan du drar.

Hur renar man tarotkort?

En enkel och snabb metod är “smudging” – att föra kortleken genom röken från vit salvia eller palo santo som båda tar bort gammal/negativ energi. Det absolut snabbaste och enklaste sättet att ta bort energier på, är att knacka tre gånger på tarotleken med din fingerknog.