:

Var kan du läsa reglerna för de olika tävlingsgrenarna?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Var kan du läsa reglerna för de olika tävlingsgrenarna?
  2. Vad ska man kunna för att ta Grönt kort ridning?
  3. Hur sätter man på en nummerlapp?
  4. Hur tar man Grönt kort häst?
  5. Hur går det till på en hopptävling?

Var kan du läsa reglerna för de olika tävlingsgrenarna?

Mästerskapstecken utdelas årligen till segrare i tävling om svenskt mästerskap i de olika tävlingsgrenarna enligt bestämmelser som publiceras på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Vad ska man kunna för att ta Grönt kort ridning?

För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk införs nya rutiner för registrering av Grönt kort från och med 1 januari 2022. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund.

Hur sätter man på en nummerlapp?

Nummerlapp till tävling eller utställning att fästa på hästens träns. Denna nummerlapp är av rund modell med utbytbara siffror i plastmaterial. Nummerlappen fästes med hjälp av gummisnoddar som sitter fast upptill och nedtill av nummerlappen.

Hur tar man Grönt kort häst?

För dig som ska gå kurs Du genomför Grönt kort på webben innan den fysiska träffen. Den ska vara genomförd och godkänd minst 5 dagar innan träff med kursledaren. Testerna innehåller frågor om Svenska Ridsportförbundets organisation, tävlingsfrågor i ridsportens grenar samt frågor om hästen.

Hur går det till på en hopptävling?

Vid hopptävling: Ta reda på om det är veterinärbesiktning och var den håller till någonstans. Hästen visas för veterinären i träns, men utan sadel och benskydd. Vid hopptävling: Gå banan ett par gånger. Den brukar vara öppen ungefär en halvtimme före första start.