:

Hur tänker otrogna män?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur tänker otrogna män?
  2. Kan otrohet vara rätt?
  3. När man känner sig sviken?
  4. Kan man få PTSD av otrohet?
  5. Hur påverkas man av otrohet?
  6. Hur många är otrogna procentuellt?

Hur tänker otrogna män?

Ofta hittar otrogna sätt att rationalisera sitt beteende för att övertyga sig själva om att de inte är skyldiga enligt Carla Marie Manly, klinisk psykolog. Hon menar att en otrogen person till exempel kan säga: "Det är bara sex. Jag kan göra vad jag vill". "Det är ju bara sex, eller det är inte som att vi är gifta".

Kan otrohet vara rätt?

Hon förespråkar ”den franska attityden” till otrohet – att otrohet är okej så länge det sköts snyggt. – De allra flesta vill ha en fast och trygg relation med någon som de kan leva ihop med och skaffa barn ihop med. Det är få som tror på flera relationer som avlöser varandra genom livet.

När man känner sig sviken?

Den som blivit sårad måste få uttrycka sin smärta och sina känslor kring det som hänt och vad som kännats sårande. Den som sårat ska vara psykiskt närvarande och lyssna. Han eller hon ska leva sig in i hur obehaglig situationen har varit för den andra.

Kan man få PTSD av otrohet?

Posttraumatiskt stressyndrom Om sveket varit långvarigt och hotat en essentiell relation är svektrauma en sannolik grund för PTSD:liknande reaktioner. Svektrauma kan ge komplexa och långvariga trauman som tvingar den drabbade att omvärdera sin grunduppfattningar för överlevnad i lika hög utsträckning som t.

Hur påverkas man av otrohet?

De som upplever mer psykologisk ångest efter att deras partner varit otrogen var mer benägna att utveckla ätstörningar, över-träna och använda alkohol och droger. – Att utsättas för otrohet har inte bara konsekvenser för den mentala hälsan, utan ökar också ens riskbeteende, säger studiens författare M.

Hur många är otrogna procentuellt?

En färsk undersökning visar att 25 procent av svenska folket någon gång har varit otrogen. Annons: Den huvudsakliga orsaken till att vi är otrogna är attraktion till en annan person än vår partner.