:

Hur köpa biljett till tunnelbanan?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur köpa biljett till tunnelbanan?
  2. Vad kostar tunnelbanan?
  3. Vad kostar SL biljett 2022?
  4. Hur mycket kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?
  5. Hur lång tid varar en enkelbiljett?
  6. Hur kan man köpa biljett?

Hur köpa biljett till tunnelbanan?

Man kan köpa biljetter till tunnelbanan på en rad olika ställen, bland annat direkt på tunnelbanestationerna, vid en betjänad lucka eller i biljettautomater, på SL Center, på Pressbyråer runt om i Stockholm, samt i en del andra kiosker, som inte hör till Pressbyrån, och i vissa livsmedelsbutiker.

Vad kostar tunnelbanan?

Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student. Engångskort och biljett köpt hos konduktör kostar 51 kronor för vuxna och 34 kronor för pensionär, ungdom och student.

Vad kostar SL biljett 2022?

SL:s skärgårdspriser 2022 Enkelbiljetten höjs från 56 till 57 kronor för den kortaste sträckan, och kostar som mest 173 kronor, en höjning med fyra kronor. Priset på ö-kortet, för bofasta på öarna, ligger kvar på 600 kronor.

Hur mycket kostar det att åka tunnelbana i Stockholm?

Enkelbiljetter. Köpt med reskassa: 32 kronor – Höjs med 1 krona. 22 kronor för reducerat – Höjs med 1 krona. Köpt i appen, spärr/automat, hos ombud eller som engångskort: 45 kronor – Höjs med 1 krona.

Hur lång tid varar en enkelbiljett?

länge gäller enkelbiljett En zon: 90 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. Flera zoner: 180 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten.

Hur kan man köpa biljett?

Butiker och ombud I Västtrafikbutikerna kan du köpa biljetter och få hjälp med det mesta kring resan. Ombud är vanliga butiker som säljer Västtrafiks biljetter. Till exempel Pressbyrån, 7-eleven eller ICA.