:

Kan man spackla ett bord?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man spackla ett bord?
  2. Vilken lack till matbord?
  3. Hur stort ska ett matbord vara?
  4. Kan man spackla på trä?
  5. Hur spacklar man trä?
  6. Hur Lackbetsar man?

Kan man spackla ett bord?

Om det finns ojämnheter i bordsytan kan du spackla dessa efter grundmålningen och sedan slipa igen. Använd vanligt finspackel och sedan ett fint sandpapper till slipningen.

Vilken lack till matbord?

Men med rätt teknik, en bra lack och en bra pensel kan man få en helt ok yta. Vi har valt att använda oss av en matt cellulosa lack (Saphir lack)som genererar en hård yta vid torkning. Observera att lacken är hälsofarlig då det är en lösningsmedelsbaserad lack varpå god ventilation är ett måste.

Hur stort ska ett matbord vara?

120×100 cm: max 4 personer. 150×100 cm: max 6 personer. 180×100 cm: 6 personer bekvämt, 8 vid behov. 210×120 cm: 8 personer bekvämt, 10 vid behov.

Kan man spackla på trä?

Träspackel är det bästa att använda när du behöver spackla trämaterial då detta spackel är utvecklat särskilt för detta material. Använder du spackel som inte är gjort för att användas på trä är risken stor att resultatet inte blir som förväntat och det kan vara svårt att få bort om man behöver göra om det.

Hur spacklar man trä?

Vanlig spackelmassa för trä (även kallat snickerispackel och träfiller) trycks noga ner i alla hål, sprickor och fördjupningar med en styv spackel. Se till att reparationen är helt fylld och utan luftbubblor. Överflödig spackelmassa dras av med kanten på spackeln. REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: ALLT kan limmas!

Hur Lackbetsar man?

Rör om betsen noga från botten innan du börjar. Stryk på träbets med en planstrykare, pensel eller svamp i träets hela längdriktning. Gnid in betsen med ett torrt papper eller svamp tills ytan är nästan torr. Vill du betsa flera gånger, för starkare kulör, bör betsen torka i 2 timmar innan du stryker på nästa lager.