:

Hur mycket spill kakel 60x60?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket spill kakel 60x60?
 2. Hur många kvadratmeter är en vägg?
 3. Hur räkna ut hur många plattor per kvadratmeter?
 4. Hur mycket Kakelfix?
 5. Hur mycket fix under kakel?
 6. Hur räknar man ut Väggarea?
 7. Hur många plattor är 10 meter?
 8. Hur stort är 6 kvadratmeter?

Hur mycket spill kakel 60x60?

Golvytan får du fram genom att ta längd x bredd vilket blir kvadratmeterytan. Tänk på att alltid lägga på 10% extra för spill, dvs. ibland behövs lite mer kakel beroende på hur många skärningar det är plus att det är bra att ha extra som reserv.

Hur många kvadratmeter är en vägg?

För att räkna ut ytan i kvadratmeter (m2), mät väggens bredd och höjd i meter med tumstock eller måttband. Multiplicera måtten för att få fram antalet kvadratmeter, avrunda sedan uppåt till jämna kvadratmeter.

Hur räkna ut hur många plattor per kvadratmeter?

Beräkna åtgången genom att:

 1. Fyll i antal m² yta som ska plattsättas.
 2. Fyll i plattornas storlek.
 3. Välj fästmassa och fixkam för att montera plattorna.
 4. Välj fogmassa och fyll fogbredd och fogdjup.
 5. Fyll i tänkbart spill.

Hur mycket Kakelfix?

Åtgången av fix beror på storleken på plattorna, önskad fogstorlek samt lutningen på kammen som används för att smeta ut fogen (90 grader eller 45 grader). Schablonmässigt kan man säga att för normalstora plattor (7,5x15, 10x20, 15x15, 20x20) går det åt ungefär 2,5 kg per kvm.

Hur mycket fix under kakel?

Lägg ett tunt lager fästmassa (högst 10 mm) på ett jämnt, torrt och grundbehandlat underlag. Dra därefter ut fästmassan med en tandspackel innan du sätter fast plattorna.

Hur räknar man ut Väggarea?

Räkna ut den totala arean på rummets 4 väggar genom att ange längden på rummet, bredden på rummet och rummets takhöjd. Du får själv räkna bort eventuella större ytor i rummet som inte ska målas. Färgåtgången beräknas på 2 strykningar. Om man ska måla över starkare kulörer behövs ibland även tre strykningar.

Hur många plattor är 10 meter?

Nu har du en stor kvadrat. Om vi bortser från hörnen, så består varje sida av 3 rader plattor, 10 m gräsmatta och 3 rader plattor till. Varje platta är ½ meter.

Hur stort är 6 kvadratmeter?

För att räkna ut det för hand räknar du helt enkelt längden*bredden. En kvadratmeter ett mått på en yta, alltså en längd och en bredd.