:

Vilket garn är bäst till raggsockor?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vilket garn är bäst till raggsockor?
 2. Är Akrylgarn bra?
 3. Hur mycket garn till ett par sockor?
 4. Vilka garn kan Tovas?
 5. Kan Tovas?
 6. Hur gör man en fluffig boll av garn?
 7. Hur gör man bollar av garn?

Vilket garn är bäst till raggsockor?

Alpackagarn har i mångt och mycket samma egenskaper som garn av fårull. Även alpackagarn är värmereglerande samt absorberar och transporterar bort fukt. Utöver det är det ett mycket hållbart material, vilket gör det utmärkt att sticka eller virka strumpor och sockor av.

Är Akrylgarn bra?

Akrylgarn är ett bra garn för nybörjare eftersom det är lätt att arbeta med och billigt att öva sig med. Det kan användas till både stickning och virkning. Akrylgarn används till större ting i hemmet, såsom filtar och kuddar eller till plagg till människor som inte tål ull.

Hur mycket garn till ett par sockor?

Material och storlekar. Masktäthet: Cirka 19 m x 24 v slätstickning med stickor nr 4.5 = 10 x 10 cm. Garnåtgång: Cirka 1 (100) 1 (150) gram. Strumpstickor: 3,5 och 4,5 mm.

Vilka garn kan Tovas?

Filtgarn - stort urval av garn till tovning

 • BC Garn Semilla.
 • BC Garn Semilla Fino.
 • DROPS Alaska.
 • DROPS Alpaca.
 • Drops Alpaca Bouclé
 • DROPS Andes.
 • DROPS Big Delight.
 • DROPS Eskimo.

Kan Tovas?

Man kan tova olika typer av fibrer, och trots att ull är speciellt lämpat för att tova så har superwash-behandlad ull en högre motståndskraft vid tvätt och kommer därför inte att tovas.

Hur gör man en fluffig boll av garn?

More videos on YouTube Klipp ett stort hål i mitten. Lägg ringarna mot varann och snurra garnet runt båda ringarna. Ju mer garn ju tätare boll. Klipp till sist upp trådarna mitt mellan de två skivorna.

Hur gör man bollar av garn?

Var inte blyg när det gäller att linda garnet kring gaffelns tänder. Beroende på garnets tjocklek kan du behöva linda allt mellan tjugo till femtio varv. Använd gärna en tunnare och stadig tråd för att knyta runt det lindade, som ett tunt bomullsgarn. Annars får garnbollen en tydlig bena.