:

När kan man ställa ut tomater i växthus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När kan man ställa ut tomater i växthus?
  2. Vad är det bästa materialet att använda till växthus?
  3. Kan man odla gurka och tomater i växthus?
  4. Hur ska du prova växthusodling?
  5. Hur ska man värma upp växthuset under vårmånaderna?

När kan man ställa ut tomater i växthus?

När nattemperaturen håller sig runt 8-10 grader eller mer så kan du ställa ut dina tomater i växthus eller på en skyddad, solig plats vid husväggen. Vänj tomatplantorna vid att stå ute genom att låta dem vare ute bara några timmar åt gången i två till fyra dagar.

Vad är det bästa materialet att använda till växthus?

Glas är det bästa materialet att använda till växthus om man bortser från de allra dyraste plastskivorna som används i växthus för yrkesodlare. Fördelar med glas – Glaset släpper igenom ljuset bättre än plast och glaset blir inte mörkare med åren som alla sorter av plast blir.

Kan man odla gurka och tomater i växthus?

Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Man kan odla störbönor och majs om man bor i de trakter där dessa växter inte kan odlas ute. Man kan odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.

Hur ska du prova växthusodling?

Generella tips för dig som vill prova växthusodling: Utgå alltid från din odlingszon och vilken kapacitet ditt växthus du har. Välj inte ut för många olika sorters växter i början. Är du nybörjare är det bättre att välja ut två, tre sorters plantor för att lära känna de olika plantornas behov successivt.

Hur ska man värma upp växthuset under vårmånaderna?

Ska man värma upp växthuset under vårmånaderna bör man fästa ett lager med plastfolie även på insidan av växthuset så att det bildas en luftkudde mellan inner- och ytterfolien. Även när man har glas eller plastskivor i växthuset är det en stor fördel, men inte nödvändigt, med en invändig isolering med plastfolie.