:

Vilken näring till jordgubbar?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilken näring till jordgubbar?
  2. Hur mycket kogödsel till jordgubbar?
  3. När bör man gödslar jordgubbarna?
  4. Kan man gödsla jordgubbar med kogödsel?
  5. Kan man gödsla jordgubbar på våren?
  6. Vad innehåller Bärgödsel?

Vilken näring till jordgubbar?

Gödsling: Jordgubbar är saltkänsliga, ska därför hellre gödslas med organiskt gödsel och inte med mineralgödsel; men tillsätt inte för mycket kväve vilket skulle leda till en kraftig vegetativ tillväxt – och lägre blombildning; gödsla alltid med tonvikten på fosfor och kalium; tillsätt en första giva ca.

Hur mycket kogödsel till jordgubbar?

Traditionell odling på friland

NCa
Kg/ha50-8030-50

När bör man gödslar jordgubbarna?

Bästa tiden för gödsling är precis efter skörden på sommaren och senast i början av augusti, strö ut t ex torkad Pelleterad kogödsel runt plantorna under bladverket. Vattna efteråt om det är torrt så att gödseln löser sig.

Kan man gödsla jordgubbar med kogödsel?

Därefter ska jordgubbar gödslas varsamt eftersom för mycket kväve leder till stor bladtillväxt som ger bekymmer med gråmögel och sämre fruktsättning. Bästa tiden för gödsling är precis efter skörden på sommaren och senast i början av augusti, strö ut t ex torkad Pelleterad kogödsel runt plantorna under bladverket.

Kan man gödsla jordgubbar på våren?

Eftersom nedbrytningen tar tid, kan väl brunnen gödsel med strö från ko och häst läggas ut och vändas ner redan på hösten. Hönsgödsel till jordgubbar är däremot för kväverikt. Alltså, om du har gödslat på hösten, ge inget på våren.

Vad innehåller Bärgödsel?

Solabiol Bärgödsel är ett långtidsverkande gödsel, 100 % organiskt och godkänt för ekologisk odling. Den speciella ”Natural Boostern” bidrar till att plantan tar upp näringsämnen och vatten bättre, stimulerar tillväxten och ger större skö