:

Hur startade hip hop?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur startade hip hop?
  2. Hur klär sig hip hop?
  3. Var Rapp förr?
  4. Hur uppkom Gangsterrap?
  5. Vad gör man som DJ?

Hur startade hip hop?

Hiphop är en subkulturell rörelse som formades sent 1970-tal av afroamerikanska ungdomar bosatta i South Bronx i New York. Delar av kulturen började bli mainstream under tidigt 1980-tal och under 1990-talet hade hiphop-kulturen spridit sig över hela världen.

Hur klär sig hip hop?

Rätt klädstil är en viktig del av hiphopkulturen även om det förstås även finns hiphopare som bara lyssnar på musiken utan att klä sig som en hiphopare. Den klassiska hiphopstilen är baggy som innebär stora och bylsiga kläder i sportig stil, men med dyra smycken i guld och diamanter.

Var Rapp förr?

Rap var ett populärt slangord inom den afroamerikanska engelskan på 1960-talet där betydelsen var ungefär "att tala", och användes även av musiker som en musikterm för när sångarna till exempel ropade till musikerna och dessa svarade (sk. call and response).

Hur uppkom Gangsterrap?

På så vis växte hiphopen inte bara som en musikgenre utan även som en folkrörelse. En grupp som var speciellt politisk inriktad var gruppen Public Enemy som gjorde musik under 1980-talet. Under 1990-talet utvecklades den så kallade gangster-rappen, som var opolitisk men samtidigt väldigt samhällskritisk.

Vad gör man som DJ?

DJ:ns jobb är att spela musik som människorna på dansgolvet gillar och som passar till sammanhanget. En DJ ska spela musik hela kvällen på ett dansgolv eller i flera timmar på ett evenemang och det krävs att hen vet vilka låtar som passar ihop och har tillräckligt mycket musik.