:

Vad är Alpstickning?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Alpstickning?
  2. Hur gör man Patentstickning?
  3. Hur stickar man Pärlstickning?
  4. Hur stickar man brioche?
  5. Kan man sticka Patentstickning på rundsticka?
  6. Hur ser slätstickning ut?
  7. Hur stickar man Pärlresår?
  8. Hur stickar jag Halvpatent?

Vad är Alpstickning?

Falsk patentstickning (alpstickning) Just den här kallas också för alpstickning. Det är en fluffig resårvariant där den räta och den aviga maskan omges av maskor i rätstickning. Maskantalet ska vara delbart med fyra. Om du vill sticka kantmaskor, lägg till ytterligare två maskor.

Hur gör man Patentstickning?

VARV 1 (avigsidan): sticka alla maskor räta. VARV 2 (rätsidan): Sticka 1 maska rät, * 1 avig, sticka 1 rät i maskan under nästa maska *, sticka från *-* till det återstår 2 maskor, sticka 1 avig, 1 maska rät. Upprepa VARV 2.

Hur stickar man Pärlstickning?

Vid pärlstickning är rätmaskor att föredra så pärlan hamnar på den "aviga" sidan av maskan "öglan". Man stickar in pärlorna på varannat varv, och de hamnar på "baksidan" av arbetet. Man kan givetvis använda pärlorna varje varv och få pärlor på båda sidor av arbetet.

Hur stickar man brioche?

Brioche, eller tvåfärgad patentstickning. Man stickar med en färg per varv ( en färg dominerar på den ena sidan, och den andra färgen dominerar på den andra sidan) och varje varv två gånger. Det enklaste är att prova sticka runt på en rundsticka.

Kan man sticka Patentstickning på rundsticka?

Brioche, eller tvåfärgad patentstickning. Man kan sticka vad som helst – sockor, vantar, cardigan, tröja och mycket mer i brioche. För att sticka på en rundsticka: Lägg upp maskor i färg nr 1. Varv 1.

Hur ser slätstickning ut?

När slätstickning ser vågrätt randig ut, fast den är enfärgad, beror det på att du stickar räta maskor synbart tajtare än aviga maskor. Eller tvärtom.

Hur stickar man Pärlresår?

Sticka 10 v pärlresår så här : V 1, 1 rm och 1 am varvet ut. V 2, räta maskor varvet ut Upprepa dessa 2 varv 5 gånger. Fortsätt slätstickning i 12-13 cm. Fördela arbetet i 6 delar, 15 m i varje, och sätt markörer.

Hur stickar jag Halvpatent?

Till den här steg för steg beskrivningen använder vi stickor 8 mm och ett nystan Meriwool garn. coolaste halsduken i kvarteret. I den här videon använder vi stickor 8 mm och ett nystan Meriwool garn.