:

Är Santa Fe en bra bil?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Är Santa Fe en bra bil?
 2. Har Santa Fe kamkedja?
 3. Hur mycket drar en Santa Fe?
 4. Vilken kombi har störst baksäte?
 5. Har Opel Astra kamkedja?
 6. Vad händer om man kör för många i bilen?
 7. Vilka bilar har störst baksäte?

Är Santa Fe en bra bil?

Den fjärde generationen av Santa Fe är planerad att komma ut på marknaden 2019. Santa Fe har fått bra betyg i test och anses vara en mycket bra familjebil. Den är välutrustad, väldesignad och har bra innerutrymmen, men den är dyrare än flera konkurrenter och inte särskilt rolig att köra.

Har Santa Fe kamkedja?

Motorn har också fått kamkedja i stället för kamrem, vilket ger lägre servicekostnader. Turbodieseln på 2,2 liter ger hela 197 hk vid 3 800 v/min och ett vridmoment på 422 Nm (med manuell låda) och 437 Nm (automat) vid v/minut.

Hur mycket drar en Santa Fe?

Härlig komfort Motorn räcker gott och väl för säkra snabba omkörningar även om nya Santa Fe inte på något sätt känns sportig. Under långkörning där vi inte kan utnyttja batteriet mer än de första milen drar testbilen mellan 0,8-0,85 liter per mil.

Vilken kombi har störst baksäte?

vilken kombi är rymligast? I topp återfinns Mercedes E-klass och den har mest utrymme bak. Med baksätena i uppe kan man peta in 695 liter och fäller man ner sätena – då mäktar Mercas storkombi med hela 1 950 liter. Inte nog med att det är klassledande – ingen av konkurrenterna är i närheten av samma volym.

Har Opel Astra kamkedja?

Opel som tidigare varit drabbat av kamremsproblem har infört kamkedja på bland annat Corsa, Astra, Vectra och Insignia i olika motorutföranden. Det finns nackdelar med kamkedja också. Förutom att den är dyrare att tillverka och tyngre kan även kedjan behöva bytas ut.

Vad händer om man kör för många i bilen?

Föraren kan åka på vårdslöshet i trafik, om passagerare sitter så att denne hindras från att framföra fordonet på ett tyrefiksäkert sätt. Dvs knör du in folk i framsätet så se till att åtminstone föraren har gott om plats, och kommer åt alla reglage obehindrat.

Vilka bilar har störst baksäte?

Rymligaste bilarna enligt ägarna

 • Skoda Superb (95%)
 • Volvo XC90 (94%)
 • Volkswagen Sharan (93%)
 • Subaru Outback (92%)
 • Audi Q7 (91%)
BE