:

Hur många skadar sig på elsparkcykel?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur många skadar sig på elsparkcykel?
  2. Är det farligt med elsparkcykel?
  3. Hur många olyckor med elsparkcykel 2021?
  4. Hur många elsparkcyklar finns i Sverige?
  5. Är Elscooter farligt?

Hur många skadar sig på elsparkcykel?

inträffade cirka 20 personaskadeolyckor per år med elsparkcykel inblandade. Åren därefter ökade antalet till drygt 700 personskadeolyckor och till och med augusti i år har det skett 1 056 olyckor med elsparkcykel.

Är det farligt med elsparkcykel?

Publicerad 06:28. På onsdagen krockade en buss och en elsparkcykel, vilket ledde till att en kvinna i 20-årsåldern avled. Elsparkcyklar har överlag kritiserats för att vara farliga i trafiken och det har skett ett flertal olyckor kopplade till elsparkcyklar.

Hur många olyckor med elsparkcykel 2021?

Totalt tre dödsolyckor på fem år. Under 2021, fram till och med augusti, inträffade 299 personskador med elsparkcykel inblandad i Stockholms län. Det kan dock ställas i relation till att elsparkcyklarna används till 60 000 resor dagligen i Stockholms stad, enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Hur många elsparkcyklar finns i Sverige?

Antalet elsparkcyklar minskar från dagens 23 000 till 12 000 vid årsskiftet. Antalet uthyrningsföretag begränsas från dagens åtta till tre. Inget bolag får ha fler än 4 000 elsparkcyklar. Det blir en hastighetsbegränsning på max 15 kilometer i timmen under fredags- och lördagskvällar från klockan 22.

Är Elscooter farligt?

Risken att råka ut för en trafikolycka med dödlig utgång är lika stor på en elsparkcykel som på en cykel, enligt en ny internationell rapport från OECD International Transport Forum (ITF).