:

Hur får man en Fönsterfikus att grena sig?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en Fönsterfikus att grena sig?
  2. Hur tar man rotskott?
  3. När kan man börja flytta växter?
  4. Får fikus nya blad?
  5. När ska man klippa ner Korallkornell?
  6. När plantera Blomsterkornell?
  7. Hur gör man en Syrenberså?

Hur får man en Fönsterfikus att grena sig?

Om du vill att fönsterfikusen ska grena sig så är det bra att toppa plantan. Fikusen kan ju bli mycket stor, och vill man behålla storleken eller minska omfånget och en vacker form på den ska man se till att beskära. Dock bör du se upp med den vita växtsaften som hos en del kan irritera huden.

Hur tar man rotskott?

Gräv upp rotskott Gräv med en spade eller lirka upp dem med en grep. Rotskotten sitter fast i utlöpare från de större plantorna och det kan behövas en sekatör för att klippa av utlöparen. Gräv ut ordentligt runt rotskottet så att det säkert följer med en rotbit med många små rottrådar. Utan dem klarar den sig inte.

När kan man börja flytta växter?

Sen höst eller tidig vår är absolut bästa tiden att flytta växter i trädgården. Det krävs en del förarbete men samtidigt ökar detta förutsättningarna för att växterna ska klara omställningen och etablera sig på nya växtplatsen.

Får fikus nya blad?

En sur fikus som står för mörkt löper stor risk att drabbas av bladavfall. Om bladen börjar rasa kan du spreja mer än du vattnar och plantera om plantan i en rymlig, självvattnande kruka. Den gillar inte att ha det trångt. Sedan kan den tappa bladen ändå, många fikusar har för sig att byta blad helt vart fjärde år.

När ska man klippa ner Korallkornell?

På en del sidor står det att man kan föryngringsbeskära även korallkornell på vårvintern. Men på andra sidor står att korallkornellen har lätt för att blöda så därför ska man helst beskära den på hösten. Om man ska beskära den på vintern så ska man göra det senast vid jultid.

När plantera Blomsterkornell?

Plantering: Kornell kan planteras både höst och vår. Gropen ska vara dubbelt så bred som rotklumpen. Den uppgrävda jorden ska blandas med kompost. Luckra upp utsidan av rotklumpen och placera klumpen i hålet så att den övre kanten hamnar på samma nivå som markytan.

Hur gör man en Syrenberså?

Vanligen vill man att buskarna ska rundas upptill och gärna växa in i varandra så att de bildar ett naturligt tak över bersån. Ett tjockt tak ger skydd även mot regn och är bersåns sidor täta kan man sitta i bersån och få lä även under ganska blåsiga dagar. Under höst och vinter kräver bersån inte någon direkt skötsel.