:

Hur får man starka lår?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man starka lår?
  2. Varför är det viktigt att träna benen?
  3. Hur får man snygga lår?
  4. Vad händer om man bara tränar ben?
  5. Vad ska man träna med ben?

Hur får man starka lår?

En klassisk övning för att träna baksida lår är raka marklyft. Denna övning kan utföras med i princip alla typer av motstånd eller vikt: skivstång, kettlebell, hantlar eller gummiband. Detta gör också att det är enkelt att öka tyngden och svårigheten på övningen.

Varför är det viktigt att träna benen?

Stabilitet och uthållighet Med starka benmuskler får du automatiskt bättre kroppskontroll och stabilitet. Musklerna i benen bidrar till att du orkar mer, inte bara på gymmet utan också i vardagen. Ökad förbränning Benmusklerna tillhör en stor muskelgrupp och har lång återhämtning med tanke på storleken.

Hur får man snygga lår?

Hur går man ner i vikt på låren? Din träning ska bestå av både konditionsträning och styrketräning. Konditionsträningen förbränner kalorier och ökar din förbränning och styrketräningen ger dig starka muskler i rumpa och lår.

Vad händer om man bara tränar ben?

Att bara fokusera på överkroppen ger inte bara storkben, det gör också att du går miste om att höja din förbränning. – Om alla killar som går till gymmet flera gånger i veckan och bara tränar överkropp visste vilken effekt den träningen skulle få om de byte ut ett pass och körde ben i stället skulle de ångra sig stort.

Vad ska man träna med ben?

Pass #1

  • Knäböj: 4–5 set, 4–6 repetitioner.
  • Marklyft: 4–5 set, 4–6 repetitioner.
  • Liggande eller sittande lårcurl: 3–4 set, 10–12 repetitioner.
  • Benspark: 2–3 set, 10–12 repetitioner.
  • Stående vadpress: 5 set, 10–12 repetitioner.