:

Vad är avlagd?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är avlagd?
  2. Vad betyder areella?
  3. Vad menas med hyckleri?
  4. Vad betyder att fira?
  5. Har rakryggad korsord?
  6. Vad är ett litteraturseminarium?
  7. Vad menas med näringar?

Vad är avlagd?

Avlagd betyder ungefär detsamma som kasserad.

Vad betyder areella?

Areella näringar är ett samlingsbegrepp för näringar som använder biologiska och naturgeografiska resurser på land och i vatten. Hit räknas således jordbruk, skogsbruk, fiskerinäringen, jakten och rennäringen. Begreppet används bland annat inom statistik och samhällsplanering.

Vad menas med hyckleri?

En hycklare eller hypokrit predikar om en särskild tro, religion eller livsstil, utan att själv följa eller tro på det personen själv förespråkar.

Vad betyder att fira?

Vad betyder fira? fira någon eller ngt hylla med en fest eller dylikt.

Har rakryggad korsord?

Synonymer till rakryggad

  • rak i ryggen; ärlig, bestämd, principfast, karaktärsfast, fast, oböjlig, stolt. motsatsord. puckelryggig; oärlig, falsk.
  • Användarnas bidrag. reko.

Vad är ett litteraturseminarium?

Syftet med examinationen är att resonera kring innehållet i litteraturen samt föreläsningarna för att kunna utveckla egna argument baserade på de idéer och begrepp som tas upp. Inför seminariet förväntas ni ha lämnat in en uppgift via Studentportalen där ni har valt ut 4 av nedanstående diskussionsfrågor.

Vad menas med näringar?

tradition och kunskap. Det finns både traditionella näringar såsom renskötsel, jakt, fiske och duodji - och nya näringar som turism, media, mathantverk och design. Gemensamt är det nära samarbetet mellan näring, miljö och kultur.