:

Hur får jag min Bouganvilla att blomma?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag min Bouganvilla att blomma?
  2. När ska man klippa ner bougainvillea?
  3. Kan man övervintra Bouganvilla?
  4. Hur ofta ska bougainvillea vattnas?
  5. Kan man ha bougainvillea inomhus?
  6. Kan övervintra i garage?
  7. När sätta ut bougainvillea?

Hur får jag min Bouganvilla att blomma?

Eftersom bougainvillean blommar på årsskotten (de skott som kommer från den gamla veden) är det viktigt att klippa in grenverket varje vår för att stimulera bildandet av nya blomman- de skott. Eventuell omplantering görs också på våren. Använd en kalkfri jord, gärna citrus- eller rododendronjord.

När ska man klippa ner bougainvillea?

Du beskär växten direkt efter blomning på de nya, ovedade skotten som man enkelt nyper av. Till hösten när du ska placera växten inför vinterförvaring kan man beskära den lite hårdare, men var försiktig - tar du för mycket riskerar du bli utan blomning till nästa omgång.

Kan man övervintra Bouganvilla?

Bougainvillea är en stor ljusälskare och är svår att övervintra om det inte finns något uppvärmt växthus, uterum eller liknande. På sommaren står den gärna ute på en varm, solig altan, balkong eller dylikt. Under vintern skall den helst ha 10-12 grader varmt, mycket ljust och vattnas sparsamt.

Hur ofta ska bougainvillea vattnas?

Regelbundet vattning under sommaren, mycket sparsam under vintern. Sparsam gödning och endast under sommarhalvåret. Vattning: Regelbundet, men lätt uttorkning mellan varje vattning. Sparsamt om vintern.

Kan man ha bougainvillea inomhus?

Det är en lättskött krukväxt bara några villkor uppfylls. Bougainvillea ska stå så ljust som möjligt, helst i direkt sol i exempelvis sönderfönstret där inte så många andra krukväxter trivs. Se till att inte vattna den för mycket, den ska helst torka ut mellan vattningarna.

Kan övervintra i garage?

Isolerat garage en fördel Är växterna lövade hela året, alltså ”vintergröna”, behöver de ha det lite fuktigt, ljust och svalt under vintern, det vill säga en vinterförvaring som håller temperaturen från cirka fem till tio plusgrader vintern igenom.

När sätta ut bougainvillea?

I det något kyligare Nordeuropa kan Bougainvillea också stå utomhus, men bara från maj till september förutsatt att den står på en solig, varm plats där den står i lä för vinden. Blomställningen på Bougainvillea är mycket speciell med sina tre högblad som omger tre vitaktiga blommor.