:

Hur snabbt dog Palme?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur snabbt dog Palme?
  2. Vem sköt Olof?
  3. Hur mycket har utredningen av Palme mordet kostat?
  4. Hur mycket pengar har lagts på Palmemordet?
  5. Hur lång tid tar det att läsa Palmeutredningen?
  6. Vad såg Robert Gustafsson på Sveavägen?

Hur snabbt dog Palme?

Klockan är 23.21. Palme faller livlös ihop på trottoaren. Gärningsmannen dröjer kvar ett par sekunder för att försäkra sig om att hans offer har dött.

Vem sköt Olof?

I juli 1989 dömdes Christer Pettersson för mordet på statsminister Olof Palme av en oenig tingsrätt. Tingsrättens tre nämndemän ansåg att han var skyldig till mordet, medan de två lagfarna ledamöterna frikände honom. Christer Pettersson överklagade domen till hovrätten, som tog upp fallet i oktober 1989.

Hur mycket har utredningen av Palme mordet kostat?

Brottsutredningen kring mordet är Sveriges största och mest kostsamma någonsin. År 1996, tio år efter mordet, hade utredningen kostat över en halv miljard kronor.

Hur mycket pengar har lagts på Palmemordet?

Polisutredningen kring mordet på statsminister Olof Palme har kostat runt 600 miljoner kronor, visar siffror som Sveriges Radios Ekot begärt ut från polisen. Den är den största och dyraste polisutredningen någonsin i Sverige. Dåvarande spaningsledare sa 2006 att utredningen då kostat en halv miljard kronor.

Hur lång tid tar det att läsa Palmeutredningen?

Fakta om palmeutredningen Utredningsmaterialet bestod av ca 250 hyllmeter varav 11 hyllmeter består av ljud- och videoupptagningar. Detta digitaliserades dock 2020. Enligt en beräkning skulle det ta cirka nio år att läsa igenom materialet och då krävs vana av juridiska texter.

Vad såg Robert Gustafsson på Sveavägen?

Skådespelaren var på samma visning av Bröderna Mozart som Olof och Lisbeth Palme på mordkvällen. Utanför biografen observerade han civila poliser med walkie-talkies och bilar med tonade rutor.