:

Hur djupt planterar man tulpanlökar?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur djupt planterar man tulpanlökar?
  2. Hur djupt ska man plantera påskliljor?
  3. När ska du plantera dina tulpanlökar?
  4. Vad är storleken på tulpanlökar?
  5. Hur gör man med tulpaner i kruka?

Hur djupt planterar man tulpanlökar?

Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt lökarna i grupper om 5-10 stycken för att skapa färgklickar i trädgården och få en fylligare rabatt. Förläng säsongen och blomningsperioden genom att plantera lökarna på olika djup.

Hur djupt ska man plantera påskliljor?

Plantera gärna lökarna tidigt på hösten, så att de kan slå rot innan vintern kommer. Plantera påskliljorna ca 10 cm ner i jorden och med 5-10 cm mellanrum.

När ska du plantera dina tulpanlökar?

Plantera dina tulpanlökar från september fram till någon vecka innan tjälen går ned i marken. Ju längre norrut desto tidigare plantering. Plantera gärna tidigt på hösten. Lökarna är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern.

Vad är storleken på tulpanlökar?

Lökstorleken varierar även med sort - vissa vilda arter har små väldigt små lökar. Tulpanlökarna ska vara friska - inte vara angripna av mögel eller ha andra skador. Alla klostras tulpanlökar är av storleken 12/+ vilket räknas som stora lökar.

Hur gör man med tulpaner i kruka?

Tulpaner i kruka. Det går alldeles utmärkt att sätta tulpanlökar i kruka. Ha gärna sandblandad jord för bra dränering och blanda ner benmjöl. Använd krukor som tål frost och fukt och med dräneringshål. Det är alltid bättre med en lite större kruka. En plastkruka är det säkraste valet eftersom den tål frost.