:

Hur blir en Tulpanlök till?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir en Tulpanlök till?
  2. När vattna tulpanlökar i kruka?
  3. När ska du plantera dina tulpanlökar?
  4. Hur gör du för att sätta tulpanlökar i kruka?
  5. Vad är storleken på tulpanlökar?

Hur blir en Tulpanlök till?

Odla tulpanlökar Själva lökproduktionen går till så att odlaren sätter ner löken i jorden och låter den växa upp och blomma. Innan blommar vissnar klipper man bort själva blomman så att all näring från stjälken och bladen går tillbaka till löken.

När vattna tulpanlökar i kruka?

Vattna gärna genom att täcka krukorna med snö i januari – februari om det behövs. Då smälter snön sakta och lökarna får lagom med vatten. Särskilt bra i kallväxthus eller uterum. Ta fram krukorna i ljuset när lökarna börjar titta upp.

När ska du plantera dina tulpanlökar?

Plantera dina tulpanlökar från september fram till någon vecka innan tjälen går ned i marken. Ju längre norrut desto tidigare plantering. Plantera gärna tidigt på hösten. Lökarna är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern.

Hur gör du för att sätta tulpanlökar i kruka?

Det går alldeles utmärkt att sätta tulpanlökar i kruka. Ha gärna sandblandad jord för bra dränering och blanda ner benmjöl. Använd krukor som tål frost och fukt och med dräneringshål. Det är alltid bättre med en lite större kruka. En plastkruka är det säkraste valet eftersom den tål frost.

Vad är storleken på tulpanlökar?

Lökstorleken varierar även med sort - vissa vilda arter har små väldigt små lökar. Tulpanlökarna ska vara friska - inte vara angripna av mögel eller ha andra skador. Alla klostras tulpanlökar är av storleken 12/+ vilket räknas som stora lökar.