:

Måste man ha papper när man övningskör?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha papper när man övningskör?
  2. Får man övningsköra utan körkortstillstånd?
  3. Vad händer om man övningskör utan giltig legitimation?
  4. Får man övningsköra om man blivit av med körkortet?
  5. Vad behöver man för att få körkortstillstånd?

Måste man ha papper när man övningskör?

Handledarbevis och körkortstillstånd vid övningskörning Kom ihåg att du alltid måste ha med dig ditt handledarbevis när ni är ute och övningskör och självklart måste den du övningskör med ha ett giltigt körkortstillstånd med sig.

Får man övningsköra utan körkortstillstånd?

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet.

Vad händer om man övningskör utan giltig legitimation?

Enligt lag måste man ha tillstånd från Transportstyrelsen för att driva en trafikskola. Eleven får bara övningsköra privat om handledaren är godkänd av oss, annars räknas det som olovlig körning. Förutom böter kan det påverka elevens möjlighet att ta körkort genom att körkortstillståndet kan komma att återkallas.

Får man övningsköra om man blivit av med körkortet?

Du får inte bli handledare: om ditt körkort varit återkallat mer än tre månader under de senaste tre åren på grund av att du brutit mot en viktig trafikregel, exempelvis fortkörning eller kört mot rött ljus.

Vad behöver man för att få körkortstillstånd?

Du har fyllt 18 år. Du har en giltig riskutbildning. Du har ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Du har inget körkort från något annat EES-land.