:

Vad betyder det när ESP lampan lyser?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder det när ESP lampan lyser?
  2. Hur tar jag reda på om min bil har antisladdsystem?
  3. Vad betyder EPS på en bil?
  4. Hur vet jag om bilen har ESP?
  5. Vilka bilar har antisladd?

Vad betyder det när ESP lampan lyser?

ESP, antisladd, antispinn, ESC: Denna lyser när bilens elektroniska program för stabilitetskontroll är aktivt. Det sker vanligtvis på halt och vått underlag. Kör försiktigt under tiden den lyser. Däcktryck: Denna lampa lyser när lufttrycket i däcken måste kontrolleras.

Hur tar jag reda på om min bil har antisladdsystem?

Antisladdsystemet känner av när föraren är på väg att förlora kontrollen över bilen och stabiliserar hjulen genom att bromsa enskilda hjul individuellt. Vissa antisladdsystem kan även strypa motorn vid behov. Det är dock viktigt att komma ihåg att antisladdsystemet inte kan rädda alla situationer.

Vad betyder EPS på en bil?

ESP/ESC – Förhindrar att bilen sladdar ESP (Electronic Stability Program) är det vanligaste namnet på detta system, men ESC (Electronic Stability Control) är också ett vanligt namn.

Hur vet jag om bilen har ESP?

Sv: Hur veta om min bil är utrustad med ESP Många bilar har en knapp som man kan stänga av ESP´n på samt när man slår på tändningen så finns en symbol som är en triangel med en "sladdande bil i" .

Vilka bilar har antisladd?

Sedan introduktionen 1995 då Mercedes S-klass fick tekniken har enligt beräkningar 190 000 olyckor förhindrats och 6 000 liv har sparats. Antisladdsystemet fick ett rejält uppsving och erkännande efter Teknikens Världs älgtest 1997 då Mercedes A-klass välte.