:

Vad kostar sms till utlandet?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar sms till utlandet?
  2. Vad kostar sms inom EU?
  3. Vad betyder Använd internet via mobilnätet?
  4. Vad menas med roaming i aktuell period?
  5. Är roaming gratis i Norge?

Vad kostar sms till utlandet?

Det kostar alltid 0,89 kr att skicka ett sms till kunder med svenska abonnemang, oberoende om kunden befinner sig i Sverige eller utomlands. Till utländsk operatör är kostnaden 1,49 kr/sms. Priset för att skicka mms från Sverige till utlandet är 1,99 kr/mms.

Vad kostar sms inom EU?

Den allmänna regeln är att så länge du tillbringar mer tid hemma än utomlands, eller använder din mobiltelefon mer hemma än utomlands, kan du ringa, skicka sms och surfa utan extra avgifter när du reser inom EU.

Vad betyder Använd internet via mobilnätet?

Du kan använda telefonens dataanslutning för att ansluta en annan telefon, surfplatta eller dator till internet. Det kallas internetdelning eller att använda en surfzon. På vissa telefoner går det att dela en Wi-Fi-anslutning med internetdelning.

Vad menas med roaming i aktuell period?

Android. För att se dataanvändning i Android gå in på huvudmenyn, välj Inställningar och tryck på Dataanvändning. Här hittar du en sammanställning över både total datamängd för en viss period och dataanvändning per app. Du kan också själv välja för vilken tidsperiod du vill se mängden dataanvändning.

Är roaming gratis i Norge?

Från och med den får en operatör inte ta ut någon extra avgift, utöver det nationella abonnemangspriset, det vill säga, ditt vanliga pris som du betalar hemma, när du ringer, sms:ar eller surfar i ett annat EU-land, samt Norge, Island och Liechtenstein. Det är det som kallas Roam Like At Home.